Суспільство

Понад 3 тисячі працівників отримають допомогу з часткового безробіття

Станом на 18 травня обласною службою зайнятості прийнято 446 позитивних рішень щодо надання допомоги з часткового безробіття, що дасть змогу забезпечити виплати для 3,5 тисячі працівників, які через оголошення карантину та припинення або ж скорочення діяльності суб’єктів малого та середнього бізнесу втратили частину заробітної плати. Загалом на Чернігівщині 631 роботодавець області подав документи на розгляд службі зайнятості з метою отримання допомоги з часткового безробіття.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Про умови праці працівників Чернігівської області в цифрах

Найбільше найманих працівників, які отримають допомогу з часткового безробіття з КП «Чернігівське тролейбусне управління» (близько 300 осіб), ПП «Альтеп-центр», що працює в сфері виробництва та реалізації опалювального обладнання (понад 150 осіб), ДП «Пассервіс» ПАТ «Чернігівавтосервіс», що спеціалізується на пасажирських перевезеннях (понад 140 осіб), ПрАТ Чернігівська взуттєва фабрика «Берегиня» (майже 140 осіб).

За кожну годину втраченого робочого часу наймані працівники підприємств отримають допомогу із розрахунку 2/3 тарифної ставки, але в розмірі не більшому, ніж мінімальна заробітна плата.

Ознайомитися з Порядком надання та повернення коштів, спрямованих на фінансування допомоги з часткового безробіття на період карантину та покроковою інструкцією щодо отримання допомоги з часткового безробіття можна за посиланням: https://chg.dcz.gov.ua/novyna/dopomoga-po-chastkovomu-bezrobittyu-na-period-karantynu

ОЦЗ

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button