Суспільство

Популярна чернігівська письменниця розповіла про творчі плани й умови, в яких доводиться творити

Сьогодні, 3 березня, світова спільнота відзначає Всесвітній день письменника. Тож маємо зайвий привід для того, щоб згадати добрим словом літературних діячів, які встигли себе проявити.

ЧЕline привітав із професійним святом відому на Чернігівщині письменницю Олену Печорну. До речі, вона – авторка трьох романів і лауреат премії Олеся Гончара.

Письменниця розповіла, що з кожною її книгою пов’язана своя історія. І кожен роман – це своєрідний вибух емоцій.

«Перші романи – «Грішниця», «Кола на воді» та «Фортеця для серця» – з’явилися дуже швидко. Але я вже розумію, що рукопис має трошки вилежатися. До нього треба повернутися як читач. Коли читаєш і помічаєш якісь недоліки, чи щось захочеш виправити», – сказала письменниця.

Наразі Олена Печорна теж пише, але не так швидко, як раніше. За її словами, видавництво і читачі вже втомилися чекати на нову книгу.

«Я не поспішаю, бо для себе вирішила: скільки потрібно часу на книгу, стільки й буде. Тож прошу читачів набратися терпіння», – зауважила вона.

Стримує й те, що час творити з’являється тільки ввечері, коли мама і дружина Олена повирішує всі домашні справи. Тільки після того на годинку чи півтори за ноутбуком поринає у світ своїх героїв.

Також Олена Печорна зазначила, що в сучасному літературному середовищі спостерігається цікава тенденція.

«З’являється багато нових імен та авторів. Причому вони створюють надзвичайно різножанрову літературу. Приємно, що підходимо до того періоду, коли починаємо усвідомлювати самі себе. Починаємо цікавитися своєю українською історією і пізнаємо самих себе. Це не може не тішити. Звісно, для видавництва зараз видати книгу, що була б якісною і водночас доступною за ціною для читачів, дуже важко. Лишається сподіватися, що ця ситуація колись зміниться. Головне, щоб ми читали багато – для себе і різного», – зазначила популярна авторка.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button