Суспільство

Поради споживачу: як обрати безпечне та якісне морозиво

Обравши для себе певний вид морозива, необхідно звернути увагу на його упаковку. Текст на упаковці морозива читати треба обов’язково. Повинні бути зазначені: назва та повна адреса виробника; маса нетто; калорійність і поживна цінність із зазначенням кількості білків, вуглеводів і жирів на 100 грамів продукту; склад; номер партії, умови зберігання та кінцева дата споживання або дата виробництва.

Про це ЧЕline повідомили в головному управлінні Держпродспоживслужби в Чернігівській області.

Якісним терміном зберігання для молочного морозива є місяць-півтора, для вершкового морозива – півтора-два місяці, для пломбіру – від двох до трьох місяців.

Воно може зберігатись при температурі від -18 до -12 градусів. Купивши морозиво, ви можете перевірити його вдома. Якщо воно під час танення виділяє густу молочну піну — це переважання молочних жирів. Водяниста структура є ознакою наявності в морозиві рослинних жирів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поради: як обрати якісні продукти

Заморожений лід найбільше полюбляє малеча, адже це морозиво приваблює яскравими кольорами та приємним смаком. Тож варто звертати увагу на склад продукту, аби вберегти себе від шкідливого впливу таких барвників: Понсо 4R (Е124), тартразин (Е102), «сонячний захід» (Е110). Вони можуть викликати гіперактивність вашої дитини.

Безпечними барвниками вважаються: бетаніни, антоціани, хлорофіли, аннато. Окрім складу, треба звертати увагу на вигляд смаколика. Якщо упаковка розірвана, а морозиво пом’яте, вкрите інієм або м’яке, його краще не купувати, оскільки це означає, що морозиво вже тануло. У повторно замороженому продукті можуть розвинутись бактерії, які загрожують серйозним отруєнням.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button