Суспільство

Пошкоджений рашистами центр екстреної медичної допомоги в Чернігові починають відбудовувати

Будівлю центру екстреної медичної допомоги, яку російські війська пошкодили ще в перші дні бойових дій, уже починають відновлювати. Про це повідомляє сайт Чернігівської ОВА.

Унаслідок ворожих обстрілів у приміщенні були вибиті вікна та двері, а один зі снарядів зруйнував стіну, однак «швидка» в Чернігові продовжувала працювати. Медики й самі не раз потрапляли під вогонь, однак їхньої допомоги потребували сотні поранених цивільних і військових.

Оскільки центр входить до першої черги плану з відновлення, ремонтні роботи тут уже стартували. Реалізують їх коштом державного бюджету.

«До цієї черги також належить відновлення водо-, електромереж, садочків і лікарень. На ці потреби держава вже виділила 250 мільйонів гривень. Другий крок — житловий фонд», — наголосив В’ячеслав Чаус.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маневри на рубежах та обстріли прикордоння: ситуація на 84-ту добу повномасштабного вторгнення рф

За словами генерального директора закладу Ігоря Даниленка, на сьогодні служба «103» у Чернігівській області працює в штатному режимі. Всі виклики приймає центральна оперативна диспетчерська, яку з початку бойових дій довелося евакуювати з Чернігівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

«Диспетчерську запустили на повну потужність. Виклики обслуговуємо у штатному режимі, проблем не виникає. При цьому ми забезпечені всім необхідним — ліками, витратними матеріалами, паливом», — переконує Ігор Даниленко.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button