Суспільство

Послаблення карантину: як і коли відновлюватимуть пасажирське сполучення

Міністерство інфраструктури розробило план відновлення регулярного пасажирського сполучення в три етапи.

Із 22 травня ймовірно почнеться перший етап, який передбачає запуск міських автомобільних перевезень (крім маршрутних таксі) та приміських перевезень (у межах одного району).

Другий етап може початися з 29 травня, і він передбачає запуск внутрішньообласних перевезень, внутрішнього авіасполучення, а також вихід до 50% приміських поїздів і 42 пар поїздів далекого прямування категорії «Інтерсіті+», «Нічний експрес». Зокрема: в західному напрямку — 11 пар поїздів, у південному — 10, у дніпровському — 6, у східному — 12, в азовському — 3.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, коли у Чернігові планують відновити роботу громадського транспорту

Також другий етап передбачає запуск із 9 червня міжобласних і міжнародних автомобільних перевезень, зокрема, маршрутних таксі. З 12 червня планується запуск 100% приміських поїздів, які курсуватимуть у світлий час доби, а також усіх пасажирських поїздів згідно з графіком.

Третій етап планується після завершення карантину і передбачає запуск поїздів міжнародного сполучення та сезонних поїздів. А також запуск міжнародного авіасполучення до країн, що зняли обмеження в аеропортах для прийому/відправки міжнародних рейсів.

В Мінінфраструктури зазначають, що цей план ще не затверджено Кабінетом міністрів і він може змінитися.

97057668_240884240519525_932405260721324032_n

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button