Суспільство

Поточний ремонт у Чернігові: які дороги ремонтуватимуть

У Чернігові налічується 2,7 млн квадратних метрів твердого покриття. Це без урахування прибудинкових територій і приватного сектору. Відремонтовано менше 10% цього покриття.

Більшість доріг не ремонтували по 30 років, тому не дивно, що майже всі вони посипалися. Тож зараз не стоїть питання робити капітальний ремонт, поточний ремонт чи реконструкцію, зараз стоїть питання – як чернігівські дороги врятувати, як зберегти їх у щонайбільшій кількості.

Про це повідомляє управління ЖКГ Чернігівської міської ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Активіст спіймав Чернігівську міськраду на розкраданні дорожніх коштів

Роботи на дорогах цього року довелося розпочати 10 квітня, що майже на місяць пізніше, ніж минулого 2017-го.

Варто розуміти, що кількість бюджетних коштів обмежена і, зважаючи на співвідношення «ціна – якість», було прийнято рішення про необхідність укладення одного суцільного верхнього шару асфальту на максимальній протяжності доріг у місті.

Суцільний шар асфальтобетону (ці роботи належать до середнього поточного ремонту) зараз укладається по вулиці Шевченка на ділянці від Технологічного університету до виїзду з міста.

У планах – схожим чином відремонтувати вул. Толстого, вул. Дніпровську, ділянку просп. Миру від перехрестя з вул. Льотною до перехрестя з вул. Михайлевича, вул. 1-го Травня, вул. Молодшого. На тих вулицях, які не підпадають під середній поточний ремонт, ми робимо ямковий ремонт і, як і торік, ремонт струменевим методом.

Загалом завдяки поточному ремонту планується відновити більше 200 тис. м2 твердого покриття доріг, витративши з міського бюджету на ці роботи понад 100 млн грн.

Цього року також буде завершений капітальний ремонт вулиць, розпочатий торік: на вул. Рокоссовського відремонтують другу смугу руху та тротуар з обох боків, на вул. Шевченка, вул. Гетьмана Полуботка та вул. Пушкіна – відремонтують тротуар, на ділянці вул. Гетьмана Полуботка біля Білого мосту та на вул. Берегова вкладуть верхній шар асфальту, на вул. І. Мазепи біля міського будинку культури та по просп. Миру на ділянці від вул. М. Небаби до вул. О. Білевич також будуть відремонтовані тротуари. У нинішньому році передбачається розпочати капремонт в`їзду до Чернігова з боку Києва – на ділянці від вул. Лісковицької до Катерининської церкви.

Ще статті по темі

Back to top button