Суспільство

Активіст спіймав Чернігівську міськраду на розкраданні дорожніх коштів

У Чернігові дерибан бюджетних коштів на ремонтах доріг відбувається за наступним поділом: усі підряди на великі об’єкти і об’єми робіт отримує ТОВ «ШБУ-14», яке пов’язують з міським головою Владиславом Атрошенком, а вже менш «солодкі» обсяги (асфальтування міждворових проїздів і асфальтування приватного сектору) мер віддає трьом підприємцям – ФОП Геворгян А.А., ФОП Сардаян В.А. і ФОП Мкртчян В.Д.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє чернігівський громадський активіст Олександр Гашпар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скандальна реконструкція: активісти нарікають на абсурдні рішення міської влади (Відео)

«Дружина ФОП Мкртчян В.Д., наприклад, «виграла» тендер на капітальний ремонт провулку Лермонтова у м. Чернігові і 07 липня 2017 року Управління ЖКГ уклало з нею відповідний договір за його результатом на суму майже 852 тисячі гривень. Але тільки всі роботи в цьому непримітному провулку, де живуть деякі поважні особи були проведені невідомо ким ще за 2 дні до підписання вищезгаданого договору», — пише активіст.

19702248_1231025850353331_708413181555749752_n

(Фото — О. Антипець)

«Коли в жовтні минулого року на сесії міської ради я намагався донести до депутатів і місцевих ЗМІ факт того, що тільки на цьому провулку вкрали кількасот тисяч гривень бюджетних коштів, то тоді майже всі депутати посміялись дружно з мером, а управління ЖКГ Чернігівської міської ради разом з депутатом міськради Сергієм Воробйовим надряпали дописи про «громадського активіста», який «чув дзвін, та не знає де він» і який «озвучив неправдиву інформацію щодо вартості ремонтних робіт в провулку Лермонтова». Але от сьогодні я читаю ухвалу Деснянського районного суду м. Чернігова, де чорним по білому записано наступне:

«..СВ Чернігівського ВП ГУНП в Чернігівській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №12018270010000043, розпочатому 02.01.2018 року за ч.2 ст. 191 КК України, за фактом розкрадання бюджетних коштів службовими особами УЖКГ ЧМР під час проведення ремонтних робіт дороги по пров. Лермонтова в м. Чернігові. В ході досудового розслідування було встановлено, що службові особи умисно з корисливих мотивів здійснили завищення обєктів виконаних робіт під час проведення капітального ремонту по провулку Лермонтова в м. Чернігові, та внесли в документи, які стали підставою для перерахування коштів підрядчику завідомо неправдиві відомості про роботи, які фактично виконані не були (улаштування доріжок та тротуарів). Відповідно до договору № 6650_32 від 07.07.2017 з ФОП ОСОБА_4 та відповідно до додатку № 3 до вказаного договору, а саме інформації про необхідні технічні, якісні та кількісні характеристики предмета закупівлі на капітальний ремонт дороги по провулку Лермонтова в м. Чернігові, а саме відсутні улаштування покриття доріжок та тротуарів», — зазначає Олександр Гашпар.

Ще статті по темі

3 коментарів

  1. Расскажика афтар мне — жителю проулка какие єто » поважні люди » проживають у нас. Я за 40 лет жизни на проулке никого не припоминаю!!!! О том что украли деньги на асфальте, на работах вопросов нет, но зачем приписывать сюда каких-то людей и пиарить себя как нашедшего кроме обычных откатов какой то еще след в каких-то несуществующих людях!!!!

Back to top button