Суспільство

Потрібна допомога 3-річній дівчинці, яка вижила під час страшної пожежі на Чернігівщині

3-річна Єва Харченко, яка потрапила до обласної дитячої лікарні із 47 відсотками опіків тіла після пожежі на Борзнянщині, потребує допомоги столичних медиків.

«Дитя було вкрай тяжким. Наразі стан дитини стабільний, середньої тяжкості. Перебуває у відділенні інтенсивної терапії: є дуже глибокі опіки на кистях рук та обличчі. Єва потребує четвертого рівня надання допомоги, для проведення пластичної хірургії. Ми домовляємося, аби після свят переправити її до Києва», – розповів очільник обласної дитячої лікарні Олександр Карета.

2021-05-07_152240

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині в пожежі загинула дитина, ще одна – у реанімації

За його словами, їжу та медикаменти Єві приносить мама, 27-річна Тетяна Харченко. Якщо доньку переведуть із реанімації до хірургічного відділення, вона готова лягти разом.

Ліки, яких не вистачає, докуповують волонтери. Якщо ви хочете та можете допомогти дитині, надаємо номер карти волонтерської організації «На варті життя», куди можна скинути кошти: 4441 1144 1082 6737.

За повідомленням чернігівських медіа, пожежа, від якої постраждала дівчинка, сталася 20 квітня у Високому на Борзнянщині. Матір пішла за старшим сином, 6-річним Владиком, до дитсадка. 3-річні двійнята, Єва та Богдан, залишилися в хаті самі. За версією рятувальників, діти могли гратися з сірниками. Припускають, що через це зайнявся диван. Хлопчик загинув під час пожежі.

Його сестричку врятував сусід, 52-річний Абіль Гусейнов. Останній повідомив журналістам, що Тетяна понад півроку мешкала з дітьми навпроти. Завжди їх брала із собою скрізь. При цьому всі були чисті та доглянуті.

Джерело – Високий вал

Фото – Gorod.cn.ua

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button