Суспільство

Познач себе на дорозі: у Корюківському районі поліцейські роздали пішоходам світловідбивні елементи

На Чернігівщині стартувала профілактична акція «Познач себе на дорозі». Поліцейські Корюківського райвідділу долучилися до її проведення та роздали місцевим мешканцям світловідбиваючі елементи (флікери), щоб водії бачили їх здалеку.

Про це повідомляють у поліції Чернігівської області.

– З настанням осені темніти починає раніше, до того ж нині в населених пунктах не працює вуличне освітлення. Аби не наражати на небезпеку себе та водіїв у темний час доби закликаю пішоходів вдягати світлий одяг, подбати про наявність світловідбиваючих елементів – це може бути браслет, стрічка на рюкзак або жилет. Обов’язково такі елементи мають бути на одязі дітей. Розташовуйте їх на рівні голови, корпусу і рук дитини – через менший зріст діти менш помітні на дорозі. Такі прості заходи безпеки рятують життя та здоров’я, – наголосив Володимир Нідзельський.

Під час акції «Познач себе на дорозі» поліцейські по всій області проводитимуть роз’яснювальну роботу з усіма учасниками дорожнього руху та роздаватимуть пішоходам світловідбиваючі елементи.

Сьогодні поліцейські Корюківського райвідділу роздали флікери як дорослим, так і дітям, щоб вони були помітні на дорозі в темний час доби.

Доведено, що застосування світловідбиваючих елементів знижує ризик наїзду автомобіля на пішохода в темну пору доби на 85%. Це дозволяє зменшити кількість травмованих та загиблих на дорогах більше ніж в 6,5 разів.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button