Суспільство

Правоохоронці врятували 3-річну дитину з неблагополучної сім’ї (Фото)

З метою раннього виявлення сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, працівники ювенальної превенції Чернігівського ВП, спільно зі спеціалістами у справах дітей Деснянської ради у м. Чернігові, здійснили відпрацювання м. Чернігів, під час якого виявили родину, яка не належним чином виконує свої обов’язки по догляду за малолітнім сином.

Під час спілкування із сусідами родини встановлено, що мати й батько дитини ніде не працюють і зловживають спиртними напоями. Також сусіди додали, що малолітню дитину дуже рідко бачать. Однак, коли бачили хлопчика, він був неохайно одягнутий та, на їхню думку, не відповідав фізичному розвитку на його вік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У лісі загубилася дитина

Службою у справах дітей спільно з поліцейськими ювенальної превенції було вивчено житлово-побутові умови проживання малолітньої дитини, спосіб життя і поведінку батьків, проведено індивідуально-профілактичні бесіди. За підсумками перевірки, на матір складено адміністративний протокол за ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення (невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей), а також встановлено, що остання більше двох разів притягувалася до адміністративної відповідальності за ст. 178 КУпАП (розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у нетверезому вигляді).

Так, сім’я, у якій виховується трирічний хлопчик, візиту інспекторів не очікувала: в будинку всюди панував безлад, дитина голодна, всюди брудні речі та байдужість збоку найріднішої людини – матері.

Цього разу інспектори ювенальної превенції прийняли рішення забрати дитину з сім’ї і помістити його, за заявою матері, в центр соціально-психологічної реабілітації дітей м. Чернігів, де хлопчик буде під цілодобовою опікою фахівців.

Правоохоронці попередили жінку, що це її останній шанс на виправлення ситуації в кращий бік.

Ця родина раніше на обліку служби дітей не перебувала.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ДТП постраждала 3-річна дитина

Подібні заходи будуть постійно проводитися поліцейськими, оскільки діти як ніхто потребують уваги та захисту збоку дорослих.

Правоохоронці закликають громадян негайно повідомляти до поліції про родини з дітьми, які потребують допомоги, за телефонами: 102; Національна дитяча «гаряча лінія» 116-111 або 0-800-500-225.

Джерело: УПД ГУНП в Чернігівській області

Ще статті по темі

Один коментар

  1. як так Ця родина раніше на обліку служби дітей не перебувала. ? а вище сказано
    встановлено, що мати більше двох разів притягувалася до адміністративної відповідальності за ст. 178 КУпАП (розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у нетверезому вигляді). де логіка ?

    © Чeline | cheline.com.ua/

Back to top button