Суспільство

Правова допомога для кожного: на Чернігівщині створили Громадський центр правосуддя

У Чернігові відкрили Громадський центр правосуддя. Тут надаватимуть первинну правову допомогу, юридичні консультації, вторинну правову допомогу в стратегічних справах, перенаправлення клієнтів, медіацію, фасилітацію процесів у громадах, правову просвіту тощо.

Орган створили на базі ГО «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини».

Філія ГЦП відкрилася і в Ічні на базі Ічнянського районного суду Чернігівської області.

Як повідомили у комітеті захисту прав людини, орган має стати просторовим майданчиком, на якому представники судової влади, державної системи надання правової допомоги (БВПД), органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування та громадськість вирішуватимуть актуальні правові проблеми на рівні громад.

Особливу увагу в роботі ГЦП приділятимуть громадській безпеці, ювенальній превенції, протидії домашньому насильству, трудовим і сімейним питанням, зокрема через застосування досудових та альтернативних методів вирішення спорів (медіації), забезпечення інших правових потреб незахищених верств населення.

ЧМИТАЙТЕ ТАКОЖ: Замість в’язниці – шанс змінитися: на Чернігівщині діють органи пробації (Відео)

Окрім цього, акцент у діяльності робитимуть на дотриманні прав людини в умовах карантинних обмежень і запровадженні режиму надзвичайної ситуації. У центрі проводитимуть роз’яснювальну роботу щодо дотримання медичних прав і надаватимуть інформацію у сфері громадського здоров’я.

Поки діє карантин, центр надаватиме свої консультації в дистанційному режимі на сайті організації або телефоном. Також інформацію для себе можна отримати через Viber, WhatsApp та Skype.

У центрі обіцяють постійно публікувати інформацію з актуальних питань на сторінці організації в Facebook.

Діяльність ГЦП відбувається через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) у межах програми «Нове правосуддя».

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button