Суспільство

Представники Чернігівщини взяли участь у міжнародній конференції

Представники Чернігівщини взяли участь у міжнародній конференції #URC2024 у Берліні, що відбулася минулими вихідними. У ній взяли участь понад 3000 учасників з усього світу: політичні лідери, бізнесмени, громадські активісти та представники міжнародних організацій. Завдяки цій конференції українці мали можливість поспілкуватись із міжнародними донорами, обмінятись досвідом із колегами, презентувати свої заплановані проєкти та вже зреалізовані.

Про цю міжнародну конференцію та її позитивний досвід для Менської громади у коментарі «ЧЕЛАЙН» розповів секретар Менської міської ради Юрій Стальниченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Атака безпілотників: ворог завдав удару по прикордонню Чернігівщини, є пошкодження та травмовані

«Ми минулого року завдяки міжнародним організаціям залучили в громаду майже міський бюджет. Цього року на зустрічі в Берліні були представлені найцікавіші проєкти, зреалізовані за підтримки міжнародних партнерів. Найголовнішими питаннями для України загалом і для Менської громади зокрема є відновлення економіки, зміцнення оборонної складової та соціальна інтеграція мешканців. Ми розмовляли з донорами про можливі проєкти в Менській громаді. Це і утеплення будівель, встановлення сонячних панелей або переведення закладів на альтернативне опалення, це і потреба в транспорті, пошук інвестора для індустріального парку, збереження довкілля. Завдяки цій міжнародній зустрічі ми підписали договір угоди з Одеською областю, а саме Красносільською громадою. Це вже наша 20-та угода з Україною. У співпраці з міжнародними та українськими партнерами можемо організовувати якісь навчальні проєкти, обмінюватися досвідом та створювати спільні проєкти. Маємо вже кілька варіантів можливої співпраці з Словаччиною, Францією, Німеччиною. Наразі обмінялися контактами з ними. Я побачив, що міжнародні організації готові нам допомагати», – зазначає Юрій Стальниченко.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button