Суспільство

Уболівальники клубу «Десна» з «Нашого краю» обурені відмовою команді у виході до Прем’єр-ліги

Уболівальники чернігівського футбольного клубу «Десна» з «Нашого краю» обурені відмовою команді у виході до Прем’єр-ліги.

Як повідомив президент Асоціації дворового футболу, депутат Чернігівської міської ради від партії «Наш край» Богдан Ткаченко, він спілкувався з вболівальниками «Десни», які перебували в столиці. На жаль, рішення приймалося закрито, і заздалегідь у кулуарах говорили, що «Десна» не потрапить до Прем’єр-ліги. Серед причин називали замалий бюджет клубу та відсутність дублюючої команди і команди Ю-19.

«Наскільки мені відомо, представники «Десни» подали гарантійний лист про збільшення бюджету клубу до 10 млн грн, та й створення команд не є для «Десни» проблемою», – зауважив Богдан Ткаченко.

Він повністю поділяє переживання фанів клубу, адже ця ситуація ставить під питання подальше існування улюбленої багатьма поколіннями чернігівців команди та перспективи розвитку футболу у Чернігові.

Керівник фракції «Наш край» у міськраді Олександр Соколов вважає, що нинішня ситуація є серйозним порушенням спортивних принципів.

«Я переконаний, що правила повинні бути зрозумілими й однаковими для всіх, а не змінюватися після того, як команда завоювала у чесній спортивній боротьбі право виступати у Прем’єр-лізі», – наголосив він.

Також Олександр Соколов наголосив, що для чернігівського клубу це був історичний момент, і особливі перспективи відкривалися перед вихованцями спортивно-дитячої школи, які б могли грати в команді Ю-19.

Керівник міської федерації футболу, депутат міськради від «Нашого краю» Віктор Бистров також вважає рішення ФФУ несправедливим.

«З одного боку, озвучені зауваження мають місце, але вони стосуються й першої ліги. Раніше до них ставилися поблажливо, а зараз – після виходу команди до Прем’єр-ліги – поставилися принципово», – говорить він. Віктор Бистров закликав уболівальників і футболістів продовжувати боротьбу за гру у Прем’єр-лізі, це має бути спільна робота, можливо, з допомогою міської влади. «Для міста і вболівальників це дуже важливо. Боротися потрібно!», – закликав Віктор Бистров.

Фракція «Нашого краю» ініціюватиме звернення Чернігівської міської ради до ФФУ з вимогою відновити справедливість і переглянути рішення щодо виходу «Вереса» замість «Десни» до УПЛ.

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Читайте новини ЧЕline у Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button