Суспільство

Представники «Нашого краю» взяли участь у відкритті пожежної частини в Макіївській ОТГ

*Актуально

Представники «Нашого краю» взяли участь в урочистому відкритті пожежної частини в селі Макіївка Носівського району, що є центром однойменної об’єднаної територіальної громади.

Із передовим досвідом організації пожежної справи ознайомилися депутат Чернігівської обласної ради від партії «Наш край», виконавчий директор Чернігівського регіонального відділення Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад Ірина Грозенко, носівський міський голова Володимир Ігнатченко, кіптівський сільський голова Володимир Кучма.

Штат пожежної команди в Матіївці налічує 8 чоловік особового складу. Цілодобове чергування забезпечуватимуть 2 вогнеборці, які зможуть оперативно виїхати за викликом. Територія обслуговування місцевої пожежної частини охоплюватиме 6 населених пунктів. До цього часу найближча пожежна частина від села Макіївка розташовувалась у райцентрі на відстані 45 км.

За словами начальника управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області Романа Гордового, створення таких команд дасть змогу мінімізувати час прибуття пожежно-рятувальних підрозділів до місця пригоди, що у свою чергу збереже життя та майно людей, сприятиме більш оперативному реагуванню на пожежі та інші надзвичайні події.

Володимир Ігнатченко зазначив, що досвід пожежних команд в ОТГ є позитивним для всіх представників громад.

«Якщо Носівка належно забезпечена послугами рятувальників, то у Володьковій Дівиці (великому населеному пункті громади) існує потреба в укомплектуванні штату команди, налагодженні її якісної роботи», — прокоментував він.

Після урочистого перерізування стрічки почесні гості мали змогу оглянути приміщення підрозділу, ознайомитися з технікою і спорядженням рятувальників.

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button