Суспільство

Премія «Кришталь року-2019»: серед громад із найбільш прозорими бюджетами є представники Чернігівщини

Днями відбулася церемонія нагородження переможців рейтингу бюджетної прозорості «Кришталь року» серед об’єднаних територіальних громад України.

«Кришталь року» відзначив найкращі ОТГ, які пройшли оцінку за спільною методологією, впровадженою програмами USAID DOBRE та «U-LEAD з Європою» у 106 громадах із 18 областей України.

Подія «Кришталь року» продемонструвала взірцеві підходи до ефективного управління коштами громад. Учасники дізнались про учасницький бюджет, залучення громадськості до прозорості прийняття бюджетних рішень, антикорупційні інструменти, про важливість відкритості бюджетної інформації та активне застосування інноваційних  практик у бюджетній галузі громади.

 

Серед переможців премії є і представники Чернігівщини. Ніжинська ОТГ здобула першість у номінації «Найактивніша громада у прийнятті антикорупційних інструментів».

 

Довідково

Премія «Кришталь року» та оцінка бюджетної прозорості 2019 року – це партнерська робота Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) через консорціум виконавців програми USAID DOBRE, Представництва Європейського Союзу та п’яти його держав-членів Німеччини, Швеції, Польщі, Данії та Естонії через Програму «U-LEAD з Європою», і  Громадського партнерства «За прозорі місцеві бюджети!». Індекс прозорості місцевих бюджетів та методологію його оцінювання розроблено Фондом Східна Європа спільно із Громадським партнерством «За прозорі місцеві бюджети!», у співпраці з Асоціацією міст України за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

За повідомленням пресцентру ініціативи «Децентралізація»

Ще статті по темі

Back to top button