Суспільство

Президент Німеччини взяв під особистий патронат відновлення Чернігівщини

Президент України Володимир Зеленський у Києві провів зустріч із Федеральним президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром, який перебуває з візитом у нашій країні.

Глава Української держави подякував Франку-Вальтеру Штайнмаєру за співпрацю у сфері безпеки, економіки, соціального розвитку, енергетики, за гуманітарну взаємодію та співробітництво на міжнародному рівні, зокрема у Європейському Союзі та структурах ООН.

Про це йдеться на офіційному сайті Президента України.

Володимир Зеленський і Франк-Вальтер Штайнмаєр також предметно обговорили фінансову й подальшу політичну підтримку України та детально зупинилися на питаннях відбудови.

Вперше в історії двосторонніх відносин президенти України та ФРН схвалили спільну заяву, яка закріплює особистий патронат Франка-Вальтера Штайнмаєра над відновленням Чернігівщини.

Окремо були обговорені питання європейської та євроатлантичної інтеграції України.

Федеральний Президент Німеччини зазначив, що для нього було важливо прибути в Україну в час, коли вона потерпає від ракетних і дронових атак Росії, і продемонструвати українському народові солідарність і підтримку ФРН.

Він розповів, що мав змогу відвідати Корюківку на Чернігівщині, яка постраждала від російського вторгнення, та поспілкуватися з місцевими жителями, які побували в окупації.

Він повідомив, що Україні був переданий так званий зимовий пакет, який містить мобільні генератори, машини для переробки деревини для опалення.

Франк-Вальтер Штайнмаєр також нагадав, що Німеччина вже передає Україні сучасні системи протиповітряної оборони IRIS-T.

«Я пообіцяв Президенту, що скоро Україні будуть передані системи залпового вогню Mars II та Panzerhaubitze 2000», – сказав Президент ФРН.

Він також наголосив на продовженні політичної підтримки України, зокрема в наближенні до членства у Європейському Союзі.

«Багато хто хоче припинення війни, перемир’я. Але, як сказав пан Президент, Україна хоче досягти справедливого миру. Я поділяю цю думку: справжнього миру не буде без справедливості, а несправедливий мир може викликати лише нову війну», – сказав Федеральний президент Німеччини.

Ще статті по темі

Back to top button