Суспільство

Приблизно 150 маскувальних сіток сплели співробітники Сосницького музею (Фото)

Від початку повномасштабного вторгнення співробітники Сосницького літературно-меморіального музею Довженка стали волонтерами.

«Плетінням сіток ми почали займатися у березні 2022 року, коли селище ще було в окупації. Тоді наші захисники, які відстоювали Чернігів, потребували захисного маскування, а ми всі прагнули кудись подіти негативні емоції та переживання. Взялися за сітки. Матеріали зносили люди: вживаний одяг, старі тканини, рибальські сітки.

Уже пізніше музей почав співпрацювати з волонтерами, зокрема з Наталією Кошовою з «Волонтерського штабу захисту України – Сосниця». На сьогодні матеріали для плетіння сіток доставляє саме вона. Це рулони агроволокна, яке ми ріжемо на стрічки, та сітки для плетіння.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жителів Чернігівщини закликають не ходити до лісу через ворожі ДРГ

У приміщенні музею встановили рамку і плетемо. Залучені всі 16 членів нашого колективу.

Наш колега Ігор Кравченко, син якого воює ще з 2015 року, шукає в інтернеті «рецепти» різних новинок, потреб для наших солдат.

Минулої зими ми робили багато окопних свічок і розпалювачів для грубок, буржуйок: брали лоток з-під яєць, у кожну лунку засипали тирсу та заливали гарячим воском. Солдат відкривав одну лунку і кидав у грубку, яка швидко розпалювалася.

Працюємо в робочі дні, але якщо є термінові замовлення, то люди виходять і у вихідні. Екскурсій значно поменшало, торік їх було обмаль. Тому ми маємо час і бажання допомагати нашим воїнам.

Увесь наш колектив охоче працює над спільною метою – ми всі наближаємо нашу Перемогу», – зазначила доглядач музею Ірина Лойченко.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Сосницька громада

Ще статті по темі

Back to top button