Суспільство

Причины поломок клавиатур в ноутбуках и способы их ремонта

Ноутбуки є практично невід’ємною частиною сучасного життя кожної людини. Але навіть найякісніші і надійні пристрої не застраховані від поломок клавіатури, як одного з найактивніших елементів гаджета. Особливо, якщо ви постійно користуєтеся ноутбуком, де б ви не були.

Це піддає робочі елементи постійним навантаженням, а також викликає їх забруднення, що часто призводить до поломок. Тому важливо знати все про те, як вибрати нову клавіатуру ноутбука для заміни і як її можна встановити замість вийшла з ладу.

Чому ламаються клавіатури на ноутбуках різних брендів?

Основною причиною більшості проблем з усіма представленими сьогодні в продажу ноутбуками є постійне навантаження на робочі компоненти пристрою. Через це з часом багато компонентів гаджетів так чи інакше зношуються.

І клавіатури в цьому питанні не виняток. Так як в процесі використання пристрою не обійтися без введення даних, то для цього в першу чергу використовується клавіатура. Що означає постійні навантаження як на ковпачки кнопок, так і на механізми повернення, а також встановлену під ними мембрану.

Через інтенсивність використання пристрою збільшуються і фізичні (механічні) навантаження на кнопки клавіатури, що не дивно. З цієї причини з часом клавіші зношуються, зворотні механізми кнопок ламаються і кришаться від щоденних навантажень.

А через поступове висихання силікону контактні мембрани дуже часто приходять в непридатність. Крім того, не можна виключити нещасні випадки в результаті яких клавіатура може бути залита і вийти з ладу.

Чи підлягає заміні клавіатури для ноутбука?

Як згадувалося раніше, клавіатура на ноутбуках є одним із найбільш схильних до зносу компонентів. Так як клавіши постійно піддаються механічному впливу. При активному використанні кнопки можуть почати провисати, залипати або, навпаки, випадати. Що викликає дискомфорт при роботі, хоча це не надто критична проблема.

Силікон, який використовується в якості мембрани, також з часом висихає, що призводить до його розтріскування. А пластикові деталі механізмів після тривалої служби під навантаженнями стають досить крихкими і ламаються. Відповідно, клавіатуру рано чи пізно доведеться замінити, щоб не відчувати незручностей при роботі.

Зробити це можна двома способами — через сервіс, офіційний (якщо Macbook на гарантії) або авторизований, а також самостійно. При цьому варто враховувати, що в разі гарантійної заміни платити за ремонт буде досить дорого. Так як поломка клавіатури внаслідок зносу практично ніколи не визнається гарантійним випадком.

А якщо ви вирішите самостійно поміняти клавіатурний модуль, то потрібно буде купити клавіатуру для ноутбука, а також врахувати те, що гарантія відразу втрачає силу. Крім того, великий ризик пошкодити корпус пристрою або його внутрішні компоненти, особливо якщо мова йде про заміну клавіатури на останніх поколіннях гаджетів такого типу.

Де можна придбати клавіатуру на ноутбуки від різних виробників?

Щоб підібрати модель клавіатури, яка підходить для конкретного ноутбука, незалежно від його виробника, досить заглянути в каталог надійного інтернет-магазину. Наприклад, ви можете зайти в інтернет-магазин A-Class, де достатньо ввести в пошуковому полі модель вашого ноутбука. Це дозволить переглянути широкий асортимент, вибрати з безлічі варіантів за невисоку вартість і відразу замовити оригінал або якісний аналог. При цьому модель клавіатури або самого ноутбука легко дізнатися, подивившись на заводську наліпку з параметрами, розташовану на нижній стороні корпусу пристрою. Після цього ви легко знайдете в каталозі А-Класс потрібні для вашого пристрою комплектуючі і придбаєте їх за доступною ціною. А при замовленні на сайті A-class.com.ua клавіатура ноутбука може бути доставлена по Києву кур’єром або по всій Україні поштою.

Реклама

Ще статті по темі

Back to top button