Суспільство

У Ніжині вперше пройдуть ігри європейського проекту «Молодь дебатує»

4 грудня вперше у Ніжині Чернігівської області відбудеться останній перед фінальним турніром відбірковий етап всеукраїнського проекту «Молодь дебатує». Це популярний у Німеччині метод дебатування, щорічно в ньому беруть участь сотні тисяч німецьких школярів.

В Україні методиці навчаються вже третій рік. Почавши з 8 шкіл у 4 областях України, проект виріс до 40 шкіл у 12 областях. В цьому році до нього приєдналися й школярі Чернігівщини. За підсумками відбіркового етапу четверо кращих поїдуть у лютому 2019 року на півфінали та національний фінал проекту до Харкова. Усього в півфіналах братимуть участь 16 старшокласників, у фіналі — 4.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліцейським презентували нову соціальну гру «Бути жінкою»

 «Методику вигадав юрист Ансгар Кемман, а з’явилася в німецьких школах вона в 2001 році. Зараз у Jugend debattiert щороку грають сотні тисяч німецьких школярів, а подивитися фінал приходить президент Німеччини», — розповіла координаторка проекту Ольга Пішель, яка три роки тому привезла його в Україну.

Цього року участь у проекті взяли 40 шкіл та близько 700 дітей із 12 областей України. Це — майже двократний приріст у порівнянні з минулим роком, коли в проекті брали участь — 25 шкіл та 400 дітей із 8 областей. Учасники навчалися новій методиці дебатів на іграх проміж себе, а потім у всіх школах були зіграні перші турніри, по два переможці яких пройшли для майбутнього відбору на міжрегіональному етапі.

У дебатах у Ніжині візьмуть участь діти зі шкіл Дніпра, Кривого Рогу, Ніжина, Сум, Шостки, Чернігова, Бердянська, Конотопа. У найближчий тиждень такі ж відбіркові міжрегіональні дебати відбудуться у Вінниці (команди з Західної України) та в Херсоні (для команд з областей Південної України). Вже пройшли дебати у Полтаві (для команд Харківської, Полтавської та Донецької областей).

Ще статті по темі

Back to top button