Суспільство

Прилуки відзначають День міста та ярмаркують

Цьогоріч наше місто знову заполонили народні мелодії та радісний гамір Воздвиженського ярмарку.

29-30 вересня прилучани зустрічають уже XVІІ Воздвиженський ярмарок, який безперечно, є одним із найвизначніших свят Прилуцької територіальної громади, що показує яскраву самобутність Прилуччини, полонить духовними традиціями й винятковим колоритом. Щороку на ярмарку широко представлені вироби майстрів декоративно-прикладного мистецтва, промислові та продовольчі товари, продукція рослинництва, тваринництва та бджолярства.

Урочистому відкриттю ярмарку передувала зустріч-запрошення «Прилуки вітають гостей дорогих», що розгорнулася на перехресті вулиць Київської, Юрія Коптєва та Незалежності. Далі почесні гості свята рушили до головної локації ярмарку на Центральну площу міста.

Офіційна делегація урочисто відкрила ярмарок для відвідувачів й умільців-продавців із різних куточків України.

На Центральній площі відбулася урочиста церемонія вручення кращим прилучанам „Гордість міста» з нагоди відзначення Дня міста Прилуки.

Гості міста на прилучани переглянули флешмоб „Барвиста Україна” та мали можливість стати учасниками заходу. Кожен з гостей ярмарку, узявши гарний настрій, розпочав свою особисту мандрівку алеями демонстрацій та продажу продукції сільськогосподарської, переробної та легкої промисловості. А чого тільки не пропонували народні умільці: гончарні і ковані вироби, ювелірні прикраси і вишиванки, меблі з лози і витвори з дерева, а ще картини, обереги, гобелени, солом’яні брилі…

Чимало майстрів демонстрували свої уміння на очах у прилучан та гостей міста. Під час прогулянок метушливим, але радісним натовпом можна було скуштувати силу-силенну усіляких наїдків, послухати гарну українську пісню або подивитись виступи самодіяльних чи професійних художніх колективів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коропщина ярмаркує: розпочався Миколаївський ярмарок

Крім різноманітних виставок-продажів продовольчих та промислових товарів, виробів декоративно-прикладного мистецтва, на прилучан чекали:

Всеукраїнський відкритий фольклорний фестиваль „Співоче поле”, на якому виступали фольклорні колективи України та відбулася розважально-ігрова програма „Ярмаркуємо в Прилуках”.

Конкурс у рамках Всеукраїнського відкритого фольклорного фестивалю „Співоче поле” „Український борщ смачний!”.

Фудфест (фестиваль їжі) „Щедра осінь – смачна осінь”.

Фотодокументальна виставка „Місто крізь віки”.

У рамках ярмарку працювало „Містечко розваг”, мистецька алея: виставки оригінальних видань „Бібліотечний бульвар” та виставка-продаж книг місцевих письменників; „Книгарня під відкритим небом”; майстер-класи з виготовлення обкладинок для книг з українським орнаментом „Суперобкладинка для української книги”; виставка робіт прилуцьких митців; перформанс „Ярмарковий арт-рушник”; Всеукраїнський скульптурний пленер.

Також працювали концертні майданчики „Заспіваймо, пожартуймо, разом з нами затанцюймо” біля пам’ятника Тараса Григоровича Шевченка та на Театральній площі біля міського Будинку культури.

На Театральній площі присутні мали можливість переглянути музичну фотозону від Молодіжного центру .

Увечері о 18:30 на Центральній площі прилучани та гості міста зможуть переглянути концертну програму за участю творчих колективів України: Made in Ukraine, Анатолія Матвійчука та відомих колективів Прилуччини.

Ще статті по темі

Back to top button