Про харчову промисловість Чернігівщини у цифрах

5620f48db4f3a-1500-6.640_

Харчова промисловість Чернігівщини забезпечує населення широким асортиментом м’ясної, молочної, борошномельно-круп’яної, хлібопекарської продукції, кондитерськими виробами та напоями. В області виробляється 7% загального обсягу виробництва в Україні сиру тертого та іншого неплавленого, більше 4% свіжих чи охолоджених туш яловичини і телятини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Країни, до яких мігрують сіверяни: статистика

Від початку року підприємства з виробництва харчових продуктів, напоїв і тютюнових виробів реалізували продукції на 9,4 млрд грн, або 42% загального обсягу реалізації промисловості області.

У січні–серпні 2019р. на цих підприємствах працювало понад 7 тис. осіб штатних працівників (21% працюючих у промисловості), середньомісячна заробітна плата яких становила 8 706 грн.

Підприємства з виробництва харчових продуктів, напоїв і тютюнових виробів у січні–червні 2019 р. за рахунок усіх джерел фінансування освоїли 108 млн грн, або 23% обсягу капітальних інвестицій промисловості області.

Продукція українських виробників продовольчих товарів на 85% заповнює споживчий ринок області, зокрема понад 95% м’яса та м’ясопродуктів, молока, масла вершкового, цукру, солі, хлібобулочних і борошняних виробів – вітчизняного виробництва.

Продукція харчової промисловості області користується попитом і за межами країни. Підприємства області експортують молоко та молочні продукти, жири та олії тваринного або рослинного походження, м’ясо та їстівні субпродукти, готові харчові продукти тощо.

Головне управління статистики у Чернігівській області

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

загрузка...

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register