Суспільство

Про підприємства Чернігівщини у цифрах

За підсумками 2020 р. на Чернігівщині функціонували 5812 підприємств малого бізнесу. Частка малих підприємств у загальній кількості підприємств-суб’єктів підприємницької діяльності становила 93%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині викрили «фіктивну» діяльність підприємства, яке намагалося занизити ПДВ на 5,5 мільйонів гривень

На малих підприємствах області у 2020 р. працювали 27% найманих працівників області, або 30 тис. осіб. У середньому на одному малому підприємстві працювали п’ятеро осіб.

Малі підприємства забезпечують понад чверть загального обсягу реалізації продукції області, що дорівнює 30 млрд грн. У структурі реалізації 36% обсягу припадали на сільське, лісове та рибне господарство, 32% – на оптову та роздрібну торгівлю, ремонт автотранспортних засобів і мотоциклів, 13% – на промисловість. Понад третини обсягу реалізованої продукції (товарів, послуг) малих підприємств належить мікропідприємствам – 11 млрд грн.

У 2020 р. малі підприємства отримали прибутковий фінансовий результат у сумі 2 млрд грн, зокрема мікропідприємства – 545 млн грн прибутку.

Головне управління статистики у Чернігівській області

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button