Суспільство

Про представницю молодого покоління чернігівців, які надихають (Фото)

Сьогодні, 10 листопада, у світі відзначають Всесвітній день молоді. Тож є чудова нагода згадати про представників молодого покоління, за якими – майбутнє.

Чернігівці Марії Домашенко – 29 років. Дівчина живе цікавим і змістовним життям. Вона – фотограф. Дуже любить фотографувати природу, робити сімейні фотосесії, а віднедавна ще й фотографує в Чернігівському молодіжному театрі.

«У мене нині класний період життєвий, я насолоджуюся ним. Почуваюся на своєму місці. У театрі я більше занурена у творчу атмосферу і творчий колектив. Мені приємно там перебувати, немов риба у воді.

Завдяки зануренню в творчу атмосферу нині не маю проблем ні у спілкуванні з молоддю, ні зі старшими», – у коментарі для ЧЕline зазначила Марія.

До речі, Марія – чернігівка, тут народилася, тут промайнуло дитинство та роки навчання в Навчально-науковому інституті права та соціальних технологій ЧНТУ.

Але життя так склалося, що, попри юридичний фах, Марія реалізовує себе як фотограф і від того щаслива.

«Фотоапарат уже став невід’ємною частиною мого життя. Почалося все банально. Я дуже люблю природу, а тому часто фотографувала всілякі пейзажі. Та згодом почала більше цікавитися іншими жанрами, робила перші фотоексперименти. Мені пощастило, що на першому фотоапараті був ручний режим зйомки, і я мала можливість налаштовувати його так, як мені зручно. Потім, коли в мене з’явився вже дзеркальний фотоапарат, я почала серйозно замислюватися щодо розвитку себе вже як професійного фотографа», – пояснює дівчина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівські синоптики розповіли, чи варто очікувати снігу цього тижня

Оскільки розмова відбувалася у Всесвітній день молоді, в бесіді з Марією зачепили й молодіжні питання. Зокрема поговорили про труднощі і проблеми, які трапляються в житті молодих людей. А проблеми, на жаль, одвічні – відсутність житла, роботи, грошей, брак досвіду….

«Якщо так казати, то його і не буде. Якщо шукаєш рішення, то вони знаходяться. А якщо жалітимешся, то життя підкидатиме тільки те, на що ти жалієшся. Якщо ти чогось не хочеш, воно завжди буде. Я так вважаю. Тому треба ставити собі якісь цілі, не обертатися назад і не дуже далеко дивитися вперед.

Навіть якщо не вдається те, що запланував, це не завжди погано. Ти можеш досягти цілей, але не завжди так, як ти хочеш. Ось нещодавно в мене зламався фотоапарат. Я не знала, що робити. Але я завжди мріяла про більш професійну техніку. В мене фотоапарат такий середненький був. І ось зараз у мене вже професійна техніка. Хоч вона і не нова, але вона крута і я кайфую, працюючи з нею. Ось у мене так вийшло. Можливо, далі ще краще буде. І це ще один крок угору. Тому чого жалітись? Хоча дійсно, все зараз нелегко. Але треба просто жити», – переконана Марія.

На її думку, сучасна молодь має досить багато різних можливостей, аби розвиватися, вдосконалюватися і працювати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Звільнення, відсторонення від роботи та дистанційне навчання: шкільне питання в громадах Чернігівщини

«Та молодь, яка хоче, знаходить шляхи розвитку для себе, показує хороші приклади. У нас, хоч куди глянь, молодь відкриває свої справи, щось пробує, міксує. І це дуже надихає та заряджає. Я дуже рада бачити таку молодь. Між тим, не кажу, що вся молодь така. Але приклади, які я знаю і бачу зараз, дуже окрилюють. Що в творчості, що в бізнесі і в інших сферах життя. У нас є майбутнє», – переконана дівчина.

До речі, окрім захоплення улюбленою справою, Марія живе цікавим і змістовним життям. Зокрема, надає перевагу велотранспорту, піклується про домашніх улюбленців.

«Так, наразі велосипед – це мій основний вид транспорту. Вважаю його переваги очевидними: екологічно, корисно та швидко. Щодо улюбленців, то їх у мене троє – двоє котів і собака. Ця компанія завжди тримає у тонусі та не дає нудьгувати», – зізнається Марія.

А всім представникам молодого покоління з нагоди свята вона побажала: «Прислухайтеся до порад інших, але слухайте своє серце. Якщо прислухатися до себе, то підтримка ззовні знайдеться. І буде все добре».

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ірина Осташко

Ще статті по темі

Back to top button