Суспільство

Про стан здоров’я жителів області в цифрах

Всесвітня організація охорони здоров’я щорічно відзначає 7 квітня Всесвітній день здоров’я з метою популяризації здорового способу життя.

Із метою дослідження питань щодо стану здоров’я населення органами державної статистики наприкінці минулого року проведено опитування осіб, які беруть участь у вибірковому обстеженні умов їхнього життя.

За його результатами у 2020 р. 41% населення Чернігівської області оцінив стан свого здоров’я, як «добрий», 45% – як «задовільний» та 14% – як «поганий». В Україні таких осіб 50%, 40% та 10%, відповідно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Паліативна допомога у новій Програмі медичних гарантій, – НСЗУ надає перелік безоплатних послуг

Повідомили, що хворіли протягом року, 820 тис. респондентів Чернігівщини (84% населення). Зверталися по медичну допомогу 778 тис. осіб, серед них 80% – до сімейного лікаря в поліклініці, 48% – у поліклініку, 13% – до стоматолога в державній медичній установі.

Мають хронічні захворювання або проблеми зі здоров’ям 40% жителів області. Найбільш поширеними захворюваннями були: гіпертонія, серцеві захворювання, артроз та артрит (54%, 28% та 20%, відповідно).

Кожна п’ята особа відчула вплив перенесених захворювань на повсякденну працездатність, а 17% – на життєву активність, тобто можливість займатися фізичною працею, вести активний спосіб життя.

За даними опитування, в 97% домогосподарств області хто-небудь з членів потребував медичної допомоги, придбання ліків і медичного приладдя. Разом із тим, респонденти 58% домогосподарств не змогли задовольнити ці потреби через високу вартість ліків (95%) та медичного обладнання (90%).

Головне управління статистики у Чернігівській області

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button