Суспільство

Про важливе та надзвичайне жителів Мени інформуватимуть через LED-екран

У Мені завершено монтаж і тестування LED-екрана, який використовуватиметься для інформування мешканців про актуальні питання, що стосуються життєдіяльності громади.

На переконання секретаря Менської міської ради Юрія Стальниченка, LED-екран має стати важливим засобом комунікації з мешканцями та допоможе забезпечити швидке й зручне поширення інформації про події та оголошення в місті. Щоправда, без критики цієї ініціативи з боку місцевих жителів не обійшлося. Керівництво громади до цього ставиться по-філософськи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У громаді на Чернігівщині практикують читання на вулиці (Фото)

«Зараз вислуховуємо за LED-екран потихеньку. Хоча ми ще восени пояснювали, що це співпраця в межах програми EGAP, яка фінансується міжнародним благодійним фондом «Східна Європа». У межах цієї програми ми також отримали повністю комп’ютерне забезпечення з ліцензійним програмним забезпеченням, системи з відеокамерами та кондиціонування для ЦНАПу, отримали меблі й оснащення для ЦНАпу. Також встановлено сонячні панелі на 10 кіловатів для ЦНАпу.

LED-екран також підпадає під цю ініціативу, просто його пізніше закуповували. Сюди ж була внесена станція моніторингу якості повітря. Тобто це повний комплекс, який нам донор закрив для того, щоб покращити якість надання адміністративних послуг і комунікацію з мешканцями», – у коментарі для ЧЕЛАЙН зазначив Юрій Стальниченко, секретар Менської міської ради.

Орієнтовна вартість екрана – 800 тисяч гривень.

Забезпеченням контенту, який транслюватимуть з екрана, займатиметься відділ культури Менської міської ради. Екран не працюватиме цілодобово: годину зранку, годину в обід та годину ввечері. Однак він має таку функцію, як «Повітряна тривога», що вмикатиме екран в автоматичному режимі під час повітряної тривоги.  

Кошти з бюджету Менської громади на монтаж і закупівлю екрана не виділяли.

До речі, перед встановленням LED-екрана в Мені навіть знесли постамент пам’ятника Леніну, бо він міг загороджувати екран.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ірина Осташко

Фото – Сусіди.City

Ще статті по темі

Back to top button