Суспільство

Про зайнятість і безробіття на Чернігівщині в цифрах

За результатами проведеного органами державної статистики обстеження робочої сили, у січні-вересні 2019 року на ринку праці Чернігівської області забезпечували пропозицію робочої сили 487,4 тис. осіб у віці 15 років і старше. Переважна більшість із них (90%) була зайнята економічною діяльністю, а решта, відповідно до методології Міжнародної організації праці, відносилася до безробітних.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Безробітні вчилися робити «фруктові букети»

Обсяги зайнятості населення зазначеного віку становили 438,6 тис. осіб, а рівень зайнятості населення (50,9%) був дещо меншим за показник, розрахований у середньому для України (51,9%).

Не мали роботи та при цьому її активно шукали, намагались організувати власну справу та були готові приступити до роботи, тобто відносилися до безробітних, 48,8 тис. жителів області працездатного віку.

Рівень безробіття населення працездатного віку становив 10,5% (у середньому в Україні — 8,4%). Найвище значення показника зафіксоване в Луганській (14,3%), Донецькій (13,9%) та Кіровоградській (11,2%) областях, найменше — у Харківській області (4,9%).

Головне управління статистики у Чернігівській області

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button