Суспільство

Продовжується ліквідація 45 кілометрів бездоріжжя від Монастирища до Нового Бикова

У квітні відновлено роботи з ремонту дороги Т-25-27 Бобровиця – Свидовець – Новий Биків – Ічня. В процесі оновлення – 45 кілометрів від Нового Бикова до Монастирища.

Дорога ремонтується уперше за 50 років з часу її побудови. Прогресуюча ямковість, сітка тріщин, викривлення покриття та суцільні руйнування тривалий час створювали суттєвий дискомфорт для водіїв. Аби проїхати ці 45 кілометрів, треба було витратити не менше години.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розпочато ремонт траси зі сторони кордону Чернігівської та Сумської областей

Дорога сполучає дві регіональні траси Р-67 Чернігів – Ніжин – Прилуки – Пирятин і Р-68 Талалаївка – Ічня – Тростянець – Сокиринці з національною Н-07 Київ – Суми – Юнаківка. Забезпечує рух транзитного транспорту, зокрема й великовагового вантажного. Дорога веде до об’єктів культурного надбання та природно-заповідного фонду, серед них – Ічнянський Національний парк.

Ремонт дороги розпочато у жовтні 2020 року. 17,3 кілометрів дороги були з шаром регенерації та вирівнювальним шаром з асфальтобетону.

У квітні 2021 року роботи з оновлення покриття відновили. Працює ресайклер. У районі села Галиця розпочали роботи з влаштування вирівнювального шару асфальтобетонного покриття.

До ремонту залучено дві підрядні організації: ТОВ «ДС ПРОМ ГРУП» (км 48 + 697 — км 73+380) та «AzVirt» LLC (км 28 + 253 — км 48 + 697). Працює також незалежний технічний нагляд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ремонт нижньої частини Валу обійдеться бюджету Чернігова у 290 мільйонів гривень

У процесі ремонту дорога посилюється та робиться витривалішою до сучасних транспортних навантажень. Старий зношений шар дорожнього покриття знімається на 10 см, влаштовується нова більш жорстка основа зі щебеневої суміші, укріпленої цементом, товщина шару – 22 см. Зверху укладають два шари асфальтобетону: вирівнювальний – 12 см, верхній – 5 см. Узбіччя будуть укріплені на ширину 1 м. Також проводитиметься розчищення та ремонт водопропускних труб, у селі Галиця буде відремонтовано два мости, в селі Макіївка розібрано міст над суходолом та зроблений насип. Для комфорту водіїв і пасажирів буде зроблено заїзні «кишені» та зупинки для транспорту, встановлено нові автопавільйони. Для безпеки дорожнього руху встановлено дорожні знаки, бар’єрне огородження, напрямні пристрої, нанесено розмітку, влаштовано штучне освітлення в населених пунктах.

Служба автомобільних доріг у Чернігівській області

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button