Суспільство

Продуктові набори за кошти іспанських меценатів закупили для трьох родин із громади на Чернігівщині

Уже протягом багатьох років у Варвинській громаді практикується тісна співпраця місцевої служби в справах дітей із обласним відділенням дитячого фонду України, що з роками переросла в тісну дружбу.

Ця співдружність дала змогу багатьом дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, дітям із багатодітних і малозабезпечених сімей відпочивати й оздоровлюватися за кордоном – у теплих краях Італії та Іспанії. Завдяки іноземним благодійникам, за співпраці з громадською організацією «Дитячий фонд Чернігівщини» діти літали за кордон по два рази на рік – влітку та під час новорічно-різдвяних свят. Були часи, коли до аеропорту «Бориспіль» вирушав повний автобус малечі Варвинщини, щоб потім літаком – до Італії, де на них із нетерпінням чекали італійські друзі. Діти відпочивали там у пансіонатах і заможних родинах меценатів, часто разом бували на Сардинії та Сицилії, купалися в теплому ласкавому Середземному морі. Багато з них уже давно стали дорослими, мають власних  дітей, але міцну дружбу, яка зав’язалася в дитинстві, зберегли й донині, щиро дякуючи за допомогу та підтримку небайдужим людям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Який вигляд мали Прилуки 100 років тому (Фото)

Шкода, але часи змінюються. У зв’язку з пандемією минулого літа та, на жаль, і цьоріч, варвинська малеча не зможе вирушити в теплі краї. Тому в дію був запущений новий проєкт «Адресна допомога на відстані». Завдяки цьому проєкту близько 18 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з обмеженими фізичними можливостями, дітей з багатодітних сімей отримують щоквартальну фінансову допомогу. Також минулого року з  нагоди Дня святого Миколая три сім’ї, в яких виховуються 9 дітей, отримали продуктові набори, а п’ять дітей із багатодітної малозабезпеченої родини та дитина з обмеженими функціональними можливостями –  солодощі і подарунки (на замовлення) від Діда Мороза.

Попри нинішню економічну скруту, яка зачепила весь світ, нещодавно напередодні Великодніх свят працівники громадської організації «Дитячий фонд Чернігівщини» придбали за кошти іспанських меценатів і передали продуктові набори трьом родинам Варвинщини, в яких виховуються діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти-напівсироти, які раніше відпочивали в Іспанії. Малеча згадує далеких друзів, щиро радіє подарункам та з оптимізмом сподівається на зустріч.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Варвинська СТГ

Ще статті по темі

Back to top button