Суспільство

Продукція харчової промисловості Чернігівщини користується попитом за межами країни

Харчова промисловість Чернігівщини забезпечує населення широким асортиментом м’ясної, молочної, борошномельно-круп’яної, хлібопекарської продукції, кондитерськими виробами та напоями. В області виробляється 8% від загального обсягу виробництва в Україні сиру тертого, порошкового, голубого та іншого неплавленого, понад 5% свіжих чи охолоджених туш яловичини і телятини, майже 3% вершкового масла жирністю не більше 85%, 2% хліба та виробів хлібобулочних нетривалого зберігання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині стрімко розвивається промисловість

Від початку року підприємства з виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів реалізували продукції на 6,7 млрд грн, або 36% загального обсягу реалізації промисловості області.

У січні-серпні 2018 р. на цих підприємствах працювало близько 8 тис. осіб штатних працівників (21% працівників промисловості). Середньомісячна заробітна плата штатного працівника становила 6 823 грн, що на 7% більше, ніж рік тому.

Підприємства з виробництва харчових продуктів, напоїв і тютюнових виробів у січні-червні 2018 р. за рахунок усіх джерел фінансування освоїли 735 млн грн, або 69% обсягу капітальних інвестицій промисловості області.

Продукція українських виробників харчових продуктів на 86% заповнює споживчий ринок області, зокрема понад 95% м’яса та м’ясопродуктів, масла вершкового, маргарину, яєць, олії рослинної, круп, цукру, солі, борошна, хлібобулочних виробів, напоїв безалкогольних – вітчизняного виробництва.

Продукція харчової промисловості області користується попитом й за межами країни. Підприємства області експортують молоко та молочні продукти, жири та олії тваринного або рослинного походження, м’ясо та їстівні субпродукти, готові продукти із зерна тощо.

Джерело: ГУ статистики у Чернігівській області

Ще статті по темі

Back to top button