Суспільство

Професіографічна екскурсія в музеї

Днями професіографічну екскурсію в історичному музеї ім. В.В.Тарновського провели для учнів із вадами слуху навчально-реабілітаційного центру №1 фахівці Чернігівського обласного центру зайнятості. Старшокласників запросили не випадково, адже згодом їм доведеться обирати професію. Цього разу в музеї дітям розповіли про гончарство – заняття, яким люди займалися здавна і яке не втратило актуальності й сьогодні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Музей на Чернігівщині збирає новорічні прикраси різних періодів

Працівники музею з допомогою сурдоперекладача розповіли, що гончарство – це оброблення глини та виготовлення різноманітного кухонного посуду, а також цегли, кахлів та іншої кераміки. Це мало не найдавніший вид народного мистецтва, що несе в собі безцінну інформацію про давній побут. Гончарні вироби виготовляли та широко використовували на території України з прадавніх часів. Цьому сприяла наявність покладів високоякісних червоних, червоно-бурих і світло-сірих глин.

Хлопці та дівчата на власні очі побачили і старожитності, і витвори сучасних гончарів: горшки, миски, глечики, макітри, декоративний посуд, а також дитячі іграшки. Як показує практика, гончарні вироби нині в моді, тому захоплення давнім ремеслом нерідко переростає в постійну роботу.

ОЦЗ

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button