Суспільство

Прокуратура не дозволила безпідставно підвищувати ціну на постачання газу для медичного закладу на Чернігівщині

Чернігівською обласною прокуратурою забезпечено виконання рішення суду, яким задоволено позовні вимоги прокуратури в інтересах держави в особі Управління охорони здоров`я Чернігівської обласної державної адміністрації. Прокуратура звернулася до суду з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю «Чернігівгаз Збут» і Комунального некомерційного підприємства «Чернігівська обласна лікарня» Чернігівської обласної ради про визнання додаткових угод на постачання природного газу недійсними та стягнення з газопостачальника понад 23 тис. грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прокуратура повернула громаді області будівлю, за яку вчасно не сплачувалася орендна плата

Підставою звернення прокуратури до суду стало укладання між КНП «Чернігівська обласна лікарня» та ТОВ «Чернігівгаз Збут» додаткових угод із порушенням вимог законодавства, що призвело до безпідставної зміни істотних умов договору та зростання ціни на постачання газу, а також покладення на бюджетну установу економічно невигідних зобов`язань щодо необґрунтованого витрачання бюджетних коштів.

Судом підтверджено неправомірність таких дій, визнано недійсними додаткові угоди до договору на постачання природного газу для потреб непобутових споживачів, укладені між КНП «Чернігівська обласна лікарня « та комерційним підприємством, із якого зобов’язано стягнути надмірно сплачені кошти.

Наразі рішення суду виконано в повному обсязі, інтереси держави в бюджетній сфері поновлено.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button