Суспільство

У Чернігові демонтують 20 металевих гаражів та 8 тимчасових об’єктів, які встановлені без дозволів

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради 25 серпня надав дозвіл на демонтаж 20 незаконно встановлених металевих гаражів та 8 тимчасових об’єктів на території Чернігова, серед яких металеві конструкції та обмежувачі руху для автомобілів. 

— Відповідно до Правил благоустрою такі рекламні конструкції заборонені. Прохання до підприємців  шукати інші способи реклами для свої заклади, — зазначив в.о. міського голови Олександр Ломако.

Відповідно до прийнятих рішень власникам/користувачам металевих гаражів строк добровільного демонтажу та відновлення благоустрою становить 30 календарних днів, а власникам/користувачам тимчасових об’єктів — 14 календарних днів з моменту прийняття такого рішення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині горіло торфовище

У разі невиконання вимог щодо добровільного демонтажу, відповідні роботи здійснить КП «Муніципальна варта» Чернігівської міської ради. Демонтовані об’єкти будуть розміщені на майданчику тимчасового зберігання демонтованих об’єктів та речей, які в них знаходились, на вул. Володимира Дрозда, 1.

Попередньо пропозиції, винесені на розгляд виконкому міськради, розглядались на засіданні комісії з демонтажу, яке відбулося 10 серпня, і за результатами якого прийняте протокольне рішення.

Нагадаємо, Правила благоустрою, забезпечення чистоти, порядку утримання і прибирання вуличних, дворових територій, парків, скверів та додержання тиші в громадських місцях м. Чернігова в новій редакції затверджені рішенням Чернігівської міської ради від 24.12.2019 року № 49/VII-2.

Правилами благоустрою міста Чернігова, зокрема, визначене поняття тимчасових об’єктів, до яких відносяться і металеві конструкції, обмежувачі руху та інші. Розділом 5 цих Правил встановлений перелік підстав, за яких розуміється незаконне розміщення вищезазначених об’єктів, умови та порядок їх демонтажу.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Пресслужба Чернігівської міської ради

Ще статті по темі

Back to top button