Суспільство

Прокуратура повернула державі понад 110 га земель водного фонду

Дотримання вимог законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища є одним із пріоритетних напрямів діяльності органів прокуратури.

Під час реалізації представницьких повноважень Чернігівська окружна прокуратура виявила факт неналежного виконання одним із суб’єктів господарювання області зобов’язань щодо сплати орендних платежів за використання земельної ділянки з водним об’єктом та інженерними спорудами для вирощування риби, загальною площею 113 га та вартістю понад 100 млн грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прокуратура через суд домоглася забезпечити належне збереження ботанічного заказника місцевого значення «Косий клин»

Так, у 2005 році товариству передано в оренду земельну ділянку з водним об’єктом, розташовану на території Киїнської сільської ради Чернігівського району. Однак, користуючись землею і водоймою, відповідач порушував істотні умови договору та допустив заборгованість зі сплати орендної плати. Унаслідок невиконання умов договору оренди протягом 2019-2020 років в орендаря накопичився борг у розмірі майже 50 тис. грн.

Для поновлення інтересів держави прокурор звернувся до суду з позовом про стягнення заборгованості з орендної плати та розірвання договору оренди. Попри сплату суб’єктом господарювання суми заборгованості, під час розгляду справи в суді 17.05.2021 оспорюваний договір судом розірвано.

Із таким рішення суду не погодився відповідач та оскаржив його в апеляційному порядку.

За принципової позиції прокурора, забезпечивши надання переконливих доказів, Північним апеляційним господарським судом апеляційну скаргу відповідача відхилено, рішення суду першої інстанції, яким задоволено позов окружного прокурора, залишено без змін.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button