Суспільство

Прокуратура вимагає у лісгоспу на Чернігівщині забезпечити збереження ботанічного заказника

Новгород-Сіверська окружна прокуратура звернулася з позовом до суду до ДП «Новгород-Сіверське лісове господарство» про визнання бездіяльності протиправною та зобов’язання забезпечити організацію проведення робіт із винесення меж ботанічного заказника місцевого значення «Косий клин» та закріплення їх в натурі (на місцевості).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прокуратура захистила право дитини з інвалідністю на безкоштовне харчування

Подання прокуратурою даної позовної заяви обумовлено необхідністю відновлення та захисту порушених інтересів держави, які полягають у неухильному дотриманні режиму охорони та використання об’єкта природно-заповідного фонду.

Рішенням виконавчого комітету Чернігівської обласної ради народних депутатів № 529 від 04.12.1978 «Про реєстрацію додатково виявлених лісопарків та пам’яток природи місцевого значення» з метою збереження дикоростучих лікарських рослин урочище «Косий клин», площею 183 га., затверджено державним заказником місцевого значення.

Департаментом екології та природних ресурсів Чернігівської обласної державної адміністрації з метою охорони та дотримання встановленого режиму ботанічний заказник  місцевого значення «Косий клин» передано під охорону ДП «Новгород-Сіверське лісове господарство», про що складено охоронне зобов’язання від 20.06.2017, відповідно до якого ДП «Новгород-Сіверське лісове господарство» взяло під охорону даний заповідний об’єкт та дало зобов’язання забезпечувати охорону та збереження території (об’єкта), що перебуває у його користуванні (власності).

Водночас встановлено, що з моменту утворення вказаного об’єкта природно-заповідного фонду, у порушення вимог Земельного кодексу України, Законів України «Про природно-заповідний фонд України» та «Про землеустрій» його межі в натурі не встановлено, що фактично унеможливлює його належне збереження. Для захисту інтересів держави та, реагуючи на відповідні порушення, прокурором скеровано позов до суду.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button