Суспільство

Пропагандисти Кремля використали вбивство бабусі на Чернігівщині в «інформаційному спектаклі»

Північ Чернігівщини щоденно потерпає від артилерійських та мінометних обстрілів. Війна триває. Іноді ворог здійснює кілька сотень обстрілів за добу. Та паралельно з вогневою відбувається й інформаційна атака на наше прикордоння.

Яскравий приклад – нещодавно в селі Клюси Корюківського району сталося жахливе вбивство. 44-річний любитель оковитої рано вранці увірвався в оселю пенсіонерки і почав погрожувати ножем. Чолов’яга вимагав у бабусі алкоголь. Але не отримавши спиртного – злочинець холоднокровно вбив 73-річну селянку.

Після цього він сховався в сусідньому селі в покинутій хаті. Та вбивцю знайшли і затримали. Йому загрожує позбавлення волі на строк до 15 років.

Російські «спецпропагандисти» не оминули увагою цей випадок і, звичайно ж, розповсюдили в інформаційному просторі новину про те, що «в Черниговской области укронацисты зарезали пенсионерку за российскую сим-карту».

Саме так. В звичному для кремлівських пропагандистів шизофренічному стилі російські спецслужби історію про вбивство бабусі «апгрейдили» вигаданою антиукраїнської маячнею.

Цю фейкову нісенітницю російські пропагандисти розмістили на багатьох сайтах і Telegram-каналах.

Цікаво, що ключові ролі в цьому інформаційному спектаклі займають саме українські військові, тобто, «укрофашисти». Саме вони в російському інформаційному полі виступають вбивцями бабусі.

В даній інформаційній казці спостерігається примітивна російська «класика жанру» про нещасну стареньку жертву і «Раскольнікова». Можливо, громадянами росії подібні інформаційні недолугі «спецоперації» і сприймаються, але в нашій свідомості це викликає лише огиду.

Московитам час уже збагнути важливі речі – в Україні немає місця сюжетам Достоєвського з різними «Раскольніковами». В українській версії «Преступления и наказания» карають дійсно винних у злочинах. Це одна із ключових ознак, яка свідчить, що ми не на росії, а в Україні.

Ще статті по темі

Back to top button