Суспільство

Прості кроки які допоможуть початківцям вивчити англійську мову

Досить часто початківці у вивченні англійської почуваються досить розгублено, коли не знають як правильно скласти свій план навчання та як йому слідувати. Наша стаття покликана розвіяти ваші сумніви та послужити гайдом до вашого успішного вивчення англійської мови без зайвого стресу та перешкод.

Визначаємо цілі

Перед тим, як братись за будь-яку справу, варто розуміти навіщо нам це і чого ми хочемо досягти. Можливо, англійська вам потрібна для роботи в компанії, що співпрацює з іноземними інвесторами? Чи, може, ваша мрія – це навчання у Великій Британії? Для кожної з цих цілей слідує окремий план навчання і, можливо, навіть різні варіанти англійської. Скажімо, інвестори виявляться американцями, а тому вам варто зосередитись саме на американській англійській. Словом, увесь навчальний план мусить підлаштовуватись під вашу мету, а не навпаки.

Обираємо матеріали навчання

Наступний крок – власне обрати матеріали до навчання. Якщо ви навчаєтесь з вчителем – можете бути спокійні, він чи вона зроблять це за вас, виходячи з ваших потреб та власного досвіду. А що робити, якщо ви хочете навчатись самостійно? Радимо визначитись з підручником. Наприклад, для дорослих гарною серією підручників може стати Focus або Solutions. Втім, якщо ви починаєте вивчати мову з самісінького початку, радимо скористатись Ютубом, де ви знайдете чимало відеоуроків з роз’ясненням основ українською мовою.

Персоналізуємо план навчання

Коли ви вже освоїте фундамент мови, можна розпочинати персоналізувати ваше навчання. Наприклад, якщо ви захоплюєтесь флористикою, ви можете знайти відповідну лексику та навіть відео відповідно до вашого рівня, щоб розвинути знання про ваше хобі в англійській. На жаль, з дуже специфічними захопленнями така хитрість може не спрацювати: якщо вас цікавить сфера науки, рівня A1 буде замало для охоплення цієї теми англійською. Втім, все одно наполягаємо на важливості того, щоб ваше навчання було цікавим саме для вас.

Експериментуємо

Уявімо, що найбільше вам подобається дивитись навчальні відео або мультики. В такому випадку, радимо вам спробувати протилежний спосіб навчання. До прикладу, ви можете спробувати навчатись на такому ресурсі як Quizlet, де зможете поповнити свій словниковий запас за допомогою флешкарток. І навпаки, якщо ви навчались лише шляхом опрацювання нових текстів, радимо розвивати навички аудіювання. Отож, не зосереджуйтесь лише на одному форматі, адже в реальному середовищі вам доведеться сприймати інформацію усіма способами.

Регулярно перевіряємо знання

Перевірка знань, мабуть, найменш захоплива частина навчання для багатьох учнів. Однак, цю частину не можна уникати. Це не означає постійно влаштовувати собі контрольні роботи. Натомість чудовою ідеєю буде слідувати плановим тестам у вашому підручнику, а також шукати додаткові ресурси для перевірки. Скажімо, якщо ви пройшли тему Present Continuous, можете закріпити знання шляхом опрацювання додаткових тестів, які з легкістю можна знайти в Інтернеті.

Підсумки

Отже, слідуючи цим простим крокам, ви значно полегшуєте собі навчання: з нашими порадами воно стане структурованим та налагодженим. Якщо ви все-таки відчуваєте потребу в наставництві, не зволікайте та записуйтесь на наші курси англійської мови з сертифікатом, що гарантовано порадують вас результатом.

Реклама

Ще статті по темі

Back to top button