Суспільство

Проти знищення спортивних шкіл Чернігова виступає партія «Наш край»

Фракція «Нашого краю» в Чернігівській міськраді не підтримує створення двох комунальних спортивних шкіл без визначення ситуації із наявними закладами, що пропонується зробити на засіданні сесії міськради 27 жовтня.

Як повідомив керівник фракції «Наш край» у Чернігівській міській раді Олександр Соколов, відповідне рішення схвалене на засіданні фракції.

О.Соколов наголосив, що запропонований проект рішення міської ради пропонує створити дві комунальні спортивні школи в Чернігові, натомість відсутня будь-яка додаткова інформація щодо закладів і напрямів їх діяльності.

Крім того, не уточнюється подальша доля вже наявних шести спортивних шкіл міста, що належать фізкультурно-спортивним товариствам «Динамо», «Україна» та «Спартак», і які пропонується реформувати.

Керівник фракції «Наш край» наголосив, що на засіданні депутатських комісій начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту Чернігівської міськради Андрій Дериземля зазначав, нібито «є чимало питань і зауважень до спортивних шкіл», однак вони не були конкретизовані, а отже, чи не стане ця ситуація способом формування «зручного» керівництва спортивних шкіл і руйнування закладів?

«Є багато запитань, на які не надано відповідей. Не варто руйнувати те, що результативно працює не один рік», — сказав О.Соколов.

Усього в Чернігові працюють 22 дитячо-спортивні школи, зокрема 2 вищої спортивної майстерності. Із міського бюджету Чернігова фінансуються 11 спортивних шкіл, засновниками яких є управління освіти міської ради, управління сім’ї, молоді та спорту міської ради, ФСТ «Динамо», «Україна» та «Спартак». У спортивних школах займаються до 10 тисяч дітей.

Прес-служба Чернігівської облорганізації політичної партії «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button