Суспільство

Як впливає лазерна епіляція на тату

Лазерна епіляція увійшла до топу найпопулярніших жіночих косметологічних послуг. Вона завоювала чимало шанувальниць завдяки своїй ефективності, безболісності та тривалості ефекту. Але що робити, якщо в зоні майбутнього усунення волосся вже нанесено татуювання. Адже багато хто знає, що для їх видалення також застосовуються лазери. Тому стає цікаво, як впливає лазерна епіляція на тату та чи можуть виникнути негативні наслідки. Але для цих послуг використовуються різні пристрої з виконанням певних правил безпеки.

Про це повідомляють лікарі салону епіляції Epilaser.com.ua у Києві.

Особливості процедури

Її здійснюють за допомогою спеціального апарату, який працює за принципом селективного фототермолізу. Він випромінює світлову енергію обмеженої довжини хвилі, яка поглинається пігментом меланіном, що у волоссі, перетворюючись на теплову енергію. Це тепло руйнує волосся і коріння, перешкоджаючи його подальшому розвитку. Що призводить до відмирання, деградації та випадіння волосків.

Лазерна епіляція має спрямовану дію, що мінімізує пошкодження навколишніх тканин. Для досягнення стійкої результативності треба пройти курс сеансів, оскільки лазер ефективно реагує тільки на волоски у фазі активного зростання Анаген.

Однією з ключових переваг є можливість проведення чоловікам і жінкам практично на будь-якій ділянці тіла, включаючи обличчя, верхню губу, міжбрів’я, пахви, груди, руки, ноги, спину, бікіні. Важливо враховувати, що потрібна певна підготовка до епіляції та дотримання після процедурних рекомендацій.

Особливості тату

Це не просто малюнок на тілі, а мистецтво, що залишає свій слід надовго. Але, за цим процесом стоїть не лише креативність, самовираження, а й важливі аспекти, пов’язані з фізіологією шкіри. Під час внесення фарбуючого пігменту, шкірна поверхня зазнає серйозної травми. Тому, вибираючи місце під тату, потрібно замислюватися про візуальний ефект при можливому волосяному зростанні. Якщо вони є, слід поголитися перед походом до тату-салону. Це необхідно для полегшення роботи майстра та досягнення найкращого результату.

Існує міф, що після тату волоски перестануть рости. Насправді все залежить від індивідуальності організму, і часто не допомагає. Присутність волосистості в планованій ділянці нанесення тату зможе вплинути на його колірну насиченість, загальний вигляд. Поступове відновлення волосяного покриву стає причиною занепокоєння для дівчат, які прагнуть ідеальної шкіряної гладкості. У таких випадках треба пам’ятати, що видалення волосся краще проводити після повного загоєння татуювання, вибираючи відповідний метод. Це допоможе зберегти красу та здоров’я на довгі роки.

Чи можна робити лазерну епіляцію на тату

При недотриманні правил, апаратне випромінювання помилково може впливати на пігмент фарби, введений в епідерміс, а не в волосках. Це призведе до опіку, що супроводжується сильними болями, утворенням рубців, пухирів, шрамів. А сам малюнок пошкодиться та посвітлішає.

Через такі ризики епіляція лазером на тату суворо заборонена. Негативний результат можна отримати, якщо область, що епілюється, розташована безпосередньо поруч з татушкою. Плануючи лазерну епіляцію, рекомендується звертатися до досвідчених лазеротерапевтів. Вони зможуть запропонувати безпечні способи проведення сеансу з використанням перевірених методів захисту. Такі запобіжні заходи будуть гарантувати збереження епідермісу.

Протипоказання

Категорично не рекомендується робити епіляцію за наявності обмежень:

  • фотодерматит, алергія на сонці;
  • герпевірус у стадії загострення на обличчі, бікіні;
  • декомпенсований цукровий діабет;
  • порушення розвитку центральної нервової системи;
  • схильність до виникнення келоїдів;
  • прийом препаратів, що підвищують світлочутливість;
  • сталеві імпланти;
  • епілептичні розлади, напади;
  • захворювання серцево-судинні, гіпертонія, лейкемія, тромбофілія, аритмія, стенокардія, варикоз другої фази;
  • незагоєні подряпини, опіки, рани, післяопераційні рубці;
  • свіжа засмага;
  • імунодефіцит;
  • онкологія;
  • ГРВІ;
  • хвороби щитовидної залози.

Як безпечно зробити лазерну епіляцію з тату

Перед процедурою потрібна консультація з кваліфікованим лікарем-косметологом. Він вибере найкращий спосіб захисту апаратного впливу. Досвідчені фахівці обводять білим олівцем татуювання та обережно відступають від нього лазером на 5-10 мм, щоб мінімізувати ризик його пошкодження.

Безпека також залежить від типу технології лазерного приладу. В основному використовують діодні моно апарати, що мають погану вибірковість. Але нові гібридні 3Д пристрої діють не тільки на меланін, але і на кровоносні капіляри, що живлять коріння. Це забезпечує велику нешкідливість лазерної епіляції для тату, родимок, пігментних плям, засмаглої шкіри. Три-хвильова апаратура здатна в автоматичному режимі підбирати і виробляти хвилі різної довжини — 750/810/1065 нанометрів (олександритову, діодну, неодимову). А інтегрований механізм охолодження контактного наконечника маніпули додатково допомагає запобігти опікам. 3D епіляцію знайти не просто, але у мережі Epilaser.com.ua її пропонують. Тут працюють справжні фахівці з медичною освітою та великим досвідом використання сучасних технологій. Вони знають, як зробити процедуру швидко, ефективно та без небезпеки для здоров’я. Там рекомендують проводити лазерну епіляцію до нанесення татуювання. Це сприяє забезпеченню результативнішого видалення небажаної волосистості в даній зоні. А якщо тату вже нанесли, то вибрати саме там не заборонені методики ліквідації волосистості (станок для гоління, шугаринг, воскові смужки, механічний епілятор). Косметологи стверджують, що кожен випадок є унікальним, що потребує індивідуального підходу. Тому рекомендують заздалегідь записуватися на консультацію з епіляції. Звернення до професіоналів своєї справи дозволяє клієнту уберегтися від неправильних висновків та плачевних наслідків.

Реклама

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button