Суспільство

Проводити утеплення житлових будинків тепер можна без дозволів

Кабінет Міністрів України затвердив оновлений Перелік будівельних робіт, що не потребують документів на їх виконання, та після закінчення яких об’єкт не підлягає прийняттю в експлуатацію. Відповідний проект постанови розроблений Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Зокрема, тепер для проведення будівельних робіт з комплексної теплоізоляції вже введених в експлуатацію житлових будинків (стін, даху, горища, технічного поверху, цоколя чи підвалу) не потрібно отримувати дозвільні документи. Це стосується індивідуальних житлових будинків, які належать до об’єктів із незначними (СС1) наслідками, та багатоквартирного житла висотою до 100 метрів — об’єктів із середніми (СС2) наслідками.

«Раніше, щоб провести утеплення житлового будинку, потрібно було отримати обов’язковий дозвіл ДАБІ. Це могло затягувати проведення таких робіт на декілька місяців. Тому до оновленого переліку нескладних будівельних робіт, які можуть виконуватися без дозволу і не потребують введення в експлуатацію, ми включили роботи з теплоізоляції приватних та багатоквартирних житлових будинків», — повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе.

За інформацією Міністерства регіонального розвитку, будівництва

та житлово-комунального господарства України

Ще статті по темі

Back to top button