Суспільство

Пряничні пазли та карамельні тарілки: чернігівка вдома створює оригінальні солодощі (Фото)

Кондитер із Чернігова Євгенія Гурко створює авторські торти, пряники та навіть тарілки з карамелі. Займається жінка цією справою вже вісім років.

Розповідає, що з 12 років пече торти для родини, а під замовлення почала це робити вже в декреті. Зараз кондитерська облаштована в жінки вдома, але серед планів – відкрити власну студію.

Одним із найоригінальніших витворів пані Євгенії є тарілки з карамелі. Вона каже, що ідея з’явилася завдяки її мамі.

«Вона збирає тарілки. Я весь час із поїздок, відряджень привозила їх у подарунок. У мами тепер ціла колекція такого посуду з України та з-за кордону на стіні висить. І чомусь мені захотілось спробувати зробити для неї тарілку з карамелі. Але я її ще не віддала, подарую на Новий рік», – розповідає кондитер.

Вправлятися з карамеллю жінка навчилася, поки працювала в розважальному центрі для дітей, там вона працювала карамельє та їздила на курси до Києва, де й здобула знання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Коропі пишаються земляком-генієм і їдять космічний торт (Фото)

Малюнки на кондитерських виробах створені завдяки харчовому принтеру, який жінка купила минулого року. Усі фарби спеціальні – їстівні.

Деякі замовлення люди просять за картинкою, знайденою в інтернеті, але є й ті, хто просить просто зробити смаколик на власний розсуд майстра.

«Кажуть, що, наприклад, треба зробити торт для чоловіка на ювілей 50 років і все. Далі вже моя фантазія. У такому випадку я вигадую дизайн на свій розсуд», – каже пані Євгенія.

А от першим дегустатором кондитера стала її мама. Саме для неї пані Євгенія і створювала свій перший професійний торт. Він був приурочений до річниці весілля батьків.

«Харчових барвників не було, тому використовувала какао та буряковий сік. Мастику робила із маршмелоу. Але я принесла батькам такий шедевр, що моя мама мало не плакала в під’їзді. Вона мій натхненник. Тоді вона сказала: «Боже, я ніколи не подумала б, що в тебе є такий талант». Ці емоції дали мені поштовх створювати кондитерські вироби і далі», – ділиться жінка.

Зараз у неї чимало замовлень, зокрема чималий попит на новорічні карамельні тарілки. Але до свят Євгенія Гурко планує зробити тематичні листівки-пазли, що складатимуться з 9 деталей і їх можна буде зібрати в єдину картинку. Також майстриня створюватиме набори новорічних іграшок з пряників і шоколаду та міксований набір пряників і карамелі. Він буде у вигляді ялинкових прикрас.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ольга Лазун

Ще статті по темі

Back to top button