Суспільство

ПТУ у Чернігівській області зобов’язали привести укриття у належний стан

Чернігівським окружним адміністративним судом задоволено позов прокурора про визнання протиправною бездіяльність одного з професійних навчальних закладів Чернігівського району та зобов’язано привести дві захисні споруди цивільного захисту у стан, придатний для використання за цільовим призначенням – укриття учасників навчального процесу в умовах воєнного стану.

Прокурором встановлено, що заклад освіти, на балансі якого перебувають дві захисні споруди площею понад 840 кв. м., а місткістю до 400 осіб, що призначені безпосередньо для укриття його вихованців, не забезпечив їх відповідність вимогам законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки у разі застосування засобів масового ураження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волонтери Ніжинської громади зібрали допомогу для звільненого Херсону (Фото)

У результаті застосування прокурором представницьких заходів реагування суд задовольнив позовні вимоги, поновив інтереси держави та учасників навчального процесу.

Наразі на розгляді в суді перебувають ще чотири позови вказаної категорії, у яких балансоутримувачі захисних споруд, розташованих при навчальних закладах області, дотепер не забезпечили їх схоронність і приведення у стан готовності до використання за призначенням.

Робота на цьому напрямі триває.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Чернігівська обласна прокуратура

Ще статті по темі

Back to top button