Суспільство

Пухке тісто для вареників: секрети ідеальної консистенції

Для вареників тісто навіть важливіше за начинку: якщо оболонка жорстка та/або надто товста, страва вже не смакуватиме. Саме тому сьогодні ми ділимося з вами безпрограшним рецептом! Він дозволяє отримати вареники з пухкими, м’якими і водночас достатньо тонкими стінками. А за посиланням https://lvivskirecipes.com.ua/recipes/osnovni-stravy/ ви знайдете ще більше рецептів.

Пухкі вареники за 3 кроки

Якщо ви хочете отримати ідеальну страву, радимо спробувати дріжджове тісто! Це звучить неочікувано, але воно чудово пасує до будь-якої начинки і є дуже простим в приготуванні. Для такого тіста знадобиться:

  • борошно 450 г;
  • молоко 250 мл;
  • пресовані «Львівські дріжджі» 15 г;
  • яйце кімнатної температури 1 шт.;
  • соняшникова олія 1 ст.л.;
  • цукор 1 ч.л. і дрібка солі.

До теплого (близько 40 градусів) молока додайте дріжджі та цукор. Добре перемішайте, аби інгредієнти розчинилися. Сюди ж відправте яйце та олію. Знову ретельно перемішайте.

В отриману суміш просійте борошно і замісіть тісто. Коли воно стане гладеньким, еластичним та не липким, сформуйте з нього кулю. Залиште тісто в теплі в мисці під рушником на 40 хвилин.

Обімніть готову масу і розділіть її на порційні шматочки. Коли вареники буде зліплено, варто дати їм ще 10 хвилин на підйом. Після цього можна варити і відразу подавати.

Найкраще тісто пасує до вареників на парі (готувати близько 20 хвилин), проте підходить і для варіння. Також смаколики можна заморозити на майбутнє. З дріжджового тіста добре виходять не тільки вареники, а й галушки, тому рецепт можна назвати по-справжньому універсальним.

Як ліпити дріжджові вареники?

Існує безліч способів формування вареників. Вибір залежить від ваших особистих уподобань. Проте тісто на дріжджах особливе: воно ніжне, легке, потребує акуратності в роботі. Найбільш розповсюдженим є спосіб, за якого масу обминають, розкачують на одну чи кілька «ковбасок», які вже нарізають на порційні шматочки. Потім такі «галушки» розкочують і вкладають всередину начинку.

Але є і інший спосіб, який багато господинь вважають кращим саме для дріжджового тіста, якщо хочеться отримати вареники з не надто товстою стінкою. Для цього всю порцію ділять на 2 або 4 частини, у залежності від розміру качалки і столу. З кожної частини формують тонке коло, квадрат чи прямокутник. Після цього вирізають кружальця склянкою або іншим підхожим посудом. Так можна уникнути зайвого розтягування тіста, знизити ризик утворення дірок. Є ще один, більш оригінальний спосіб. На великий розкачаний пласт тіста викладають начинку з невеликою відстанню між порціями (майбутніми варениками). Зверху кладуть ще один тонкий пласт тіста. Далі вирізають кружечки невеликою формою чи посудиною — бажано меншою за склянку. Це робить вареники дещо схожими на пельмені, проте дозволяє мінімально вплинути на пухку текстуру тіста.

Реклама

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button