Суспільство

П’ятницька церква знову сяятиме всю ніч: хто платитиме за підсвітку святині

Підсвітка П’ятницької церкви, що в Чернігові, працюватиме всю темну частину доби.

Певний час святиня не підсвічувалася через те, що електричний вимикач знаходився в приміщенні самого храму. Гроші за освітлення мала б сплачувати церква, тому священик гасив світло, щойно йшов додому.

Наразі ж питання з освітленням святині вирішили. Тепер цим займається КП «Міськсвітло». Як розповів його керівник В’ячеслав Николенко, зараз управління підсвіткою церкви здійснюється централізовано, за допомогою комп’ютера.

«Підсвітка у П’ятницькій церкві вже працює всю ніч, як і в парку, пішохідних переходах чи Катерининській церкві. Роботу освітлення контролює наше підприємство», – зазначив очільник КП «Міськсвітло».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові підсвітять «зебри»

Начальник управління ЖКГ Ярослав Куц пояснив, що від самого початку проєкт передбачав підключення освітлення до «Обленерго» напряму. Однак через певні технічні питання підсвітка певний період була під’єднана до лічильника церкви.

«На даний момент є домовленість з «Обленерго», співробітники якого мають опломбувати лічильник. Це заплановано на 29 липня. Об’єкт заноситься в договір з нашим управлінням і його буде підключено до мереж зовнішнього освітлення, які оплачуються з міського бюджету», – розповів Ярослав Куц.

Він також зазначив, що вартість підсвітки П’ятницької церкви окремо не прораховували. Її вноситимуть до загальної суми, що виділяється на освітлення міста.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Фото пабліку «Любимый Чернигов»

Ще статті по темі

Back to top button