Суспільство

Разом — сильні: у Городні батьки здійснили мрію дітей

Бажання мати свій дитячий майданчик зріло серед мешканців вулиці Петрівської, що у Городні, було давно. Було й кілька місцин, придатних для розміщення ігрового містечка. Врешті із місцем визначились і почали його готувати восени минулого року. Через кілька тижнів згуртованої праці жителів замість занедбаного пустиря й підтоплених луків зі смітником з’явилася територія, достатня не тільки для дитячого майданчика, а й для майбутніх футбольного й волейбольного полів. Однак у плани ентузіастів з Петрівської втрутилась війна.

Гойдалки й гірку, надані міською радою, встановлювали вже після звільнення Городні від рашистів. Просто зібрались, скинулись грішми, купили цемент і встановили. Разом із цим задумали озеленити територію, щоб довкола місця дитячих ігор було затишно, зручно й цікаво. Декоративні саджанці надала міська рада. Їх посадили першими, подивились й вирішили додати ще дерев. На заміських «самосійках» накопали сосен та ялинок. Згодом мудрі старожили порадили досадити ще й фруктових дерев з ягідними кущами, щоб малеча могла підживлюватись вітамінами, не відволікаючись від ігор. Щедро поділились саджанцями екзотів й лісівники ДП «Городнянське лісове господарство».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У громаді на Чернігівщині встановлюють дитячі майданчики

Ініціаторкою наступного кроку, як і всього проєкту загалом, стала Юлія Денисенко. Вона переконала ентузіастів у необхідності альтанки. Пиломатеріал надали небайдужі люди, які побажали лишитись невідомими. На розхідні матеріали – цемент, саморізи, лак збирали гроші по дворах, причому кілька разів. Будівництво виявилось недешевим. Врешті альтанку збудували— зі зручним столом і лавками, затонованими під витриману деревину. Незавершеною лишилась покрівля, на яку грошей вже не вдалось зібрати. Тому поки що альтанка лишається накритою звичайною поліетиленовою плівкою. Міський голова Андрій Богдан пообіцяв допомогти з покрівлею, тому незабаром альтанку буде завершено.

Окремо хочеться додати, що спільне будівництво дитячого майданчика дало змогу чоловікам, більшість з яких тимчасово лишились без роботи, направити енергію в творче русло, відволіктись від проблем та тривожних думок. Нагородою за працю стало приємне здивування від кількості дітей, які збираються на майданчику. На початку проєкту навіть уявити було важко, що у вихідні тут збиратиметься одразу кількадесят дітей. Отак колишній безрадісний пустир став гамірним і веселим осередком пустощів та ігор!

Джерело: Новини Городнянщини

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button