Суспільство

Референдум щодо землі слід проводити лише за готовності держави та громадян, – депутатка облради

*Актуально

Верховна Рада України схвалила в першому читанні законопроєкт про ринок землі. Водночас президент України Володимир Зеленський заявляв, що до законопроєкту «Про ринок земель» будуть внесені правки, згідно з якими купувати та продавати землю зможуть лише українські громадяни, а іноземці отримають це право, якщо таке рішення ухвалять на всеукраїнському референдумі. Він також пообіцяв, що найближчим часом Верховна Рада розробить та ухвалить закон, який чітко регламентуватиме проведення референдуму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ліси України хочуть віддати друзям прем’єра

Керівниця фракції «Наш край» у Чернігівській обласній раді Ольга Чередник нагадала, що, згідно з останніми соцопитуваннями, 67,7% українців підтримують ідею винесення питання скасування мораторію на продаж сільськогосподарської землі на всеукраїнський референдум. Водночас 68,3% тих, хто взяв би участь у референдумі, проголосували б за продовження мораторію на купівлю-продаж землі сільськогосподарського призначення.

«Партія «Наш край» дослухається до думки людей. Ми підтримуємо вимоги протестувальників і виступаємо проти поспішного відкриття ринку землі. Ми виступаємо за всебічне суспільне обговорення питання відкриття ринку землі з подальшим винесенням результатів обговорення на референдум. Ми – проти надання права на купівлю української землі іноземцям. Це питання має бути вирішене без жодних референдумів», – наголосила Ольга Чередник.

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

 

Ще статті по темі

Back to top button