Суспільство

Реконструкція каналізаційного колектору вздовж Чорториївського яру буде завершена у листопаді

У Чернігові з червня поточного року проводять реконструкцію каналізаційного колектору та будівництво лотка для водовідведення вздовж Чорториївського яру. Ремонтні роботи планують завершити на початку листопада. Проєктом також передбачене влаштування оглядових колодязів та пішохідних містків.

Реконструкція самопливного каналізаційного колектору — це частина комплексного проєкту. Загальна його вартість — більше 40 млн грн. Прокладають колектор в обхід житлового сектору від вулиці Мезенцева до каналізаційної насосної станції №3 по вул.Мстиславській, 100-а.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вулицю Київську у Чернігові незабаром відкриють для проїзду (Фото)

Через особливості рельєфу дуже часто тут збираються дощові й талі води, які регулярно підтоплювали двори приватного сектору та гаражний кооператив №29. Ще однією причиною підтоплень є те, що зливова каналізація на території гаражного кооперативу збудована самими же власниками гаражів з порушеннями. Щоб проблему підтоплення вирішити, одночасно з будівництвом колектору тут будують водовідвідний лоток, який захищатиме ґрунт від розмивання. Він має чималі розміри: ширину 3 метри і глибину 1,5 метри.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Прес-служба Чернігівської міської ради

 

Ще статті по темі

Back to top button