Суспільство

Ремонт вулиці Козацької добігає кінця. Завершити роботи мають 16 травня (Фото)

Проїзд автотранспорту по вулиці Козацькій у Чернігові мають повністю відкрити вже зранку в неділю, 17 травня. Перед цим тут вкладатимуть верхній шар асфальту, що є останнім етапом поточного середнього ремонту цієї вулиці від проспекту Миру до вулиці Любецької.

У другій половині дня у п’ятницю тут можна побачити, що робота кипить: працює одразу три асфальтоукладчики, а загалом різної спеціальної техніки – до двох десятків. Почавши вранці на перехресті з проспектом Миру, ближче до 15 години будівельники вже проклали асфальт до будинку №26, тобто приблизно на половину відстані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через ремонтні роботи у Чернігові утворилися затори (Фото)

Як розповів Олександр Харчук — керівник шляхо-будівельного підприємства, яке виконує ці роботи, —  довжина ділянки що ремонтується – 2,2 кілометри, площа — 25 000 квадратних метрів.  Вже виконані тут роботи складалися з вирівнювання (підняття) бордюрів, вирівнювання старого асфальтного покриття шляхом зрізання його верхнього шару спеціальною фрезою, укладання нижнього вирівнюючого шару асфальтного покриття з дрібнозернистої гарячої суміші товщиною 3,5-4 см. А зараз влаштовують фінальний верхній шар асфальтного покриття завтовшки 5 см, вже з іншого виду гарячої дрібнозернистої суміші.

Він уточнив, що бордюрні блоки тут у переважній більшості не мінялися: вони з граніту і цілі, тому лише перевстановлені відповідно до проєкту. Замінена лише незначна частина блоків, які були з піщанику – на гранітні.

Загальна вартість ремонту цієї вулиці – близько 20 млн грн.

До цього ремонту асфальтне покриття на вулиці Козацькій не мінялося кілька десятків років.

Нагадування: зараз у Чернігові дорожні роботи з перекриттям руху тривають також на двох важливих автомагістралях центральної частини міста:

  • на проспекті Миру в районі готелю Градецького;
  • на вулиці Київській від вул. П’ятницької до вул. Гончої.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Прес-служба Чернігівської міської ради

Ще статті по темі

Back to top button