Суспільство

Ремонтують дорогу Бобровиця – Свидовець – Новий Биків – Ічня

Дорожники покращують проїзд дорогою Т-25-27 Бобровиця – Свидовець – Новий Биків – Ічня на ділянці від Монастирища в напрямку Ічні.

Про це повідомляє пресслужба САД у Чернігівській області.

У 2020-2021 році були проведені роботи з поточного середнього ремонту 45 км цієї траси від села Монастирище до села Новий Биків. Аби проїхати цю ділянку, раніше водіям треба було витратити майже годину, місцями дорога була зруйнована вщент. У 2021 році врешті-решт з’явилося нове покриття з посиленою основою.

У 2022 році аналогічні роботи мали проводитись на решті напрямку від Монастирища в бік Ічні. На жаль, через повномасштабне вторгнення російських окупаційних військ вони так і не розпочалися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волонтери на Чернігівщині навіть платять, щоб мати змогу допомогти розбирати завали в спалених селах

Розуміючи важливість цієї дороги територіального значення, що поєднує центри громад і дає виїзд на інші траси національного та регіонального значення, зараз проводяться аварійні роботи для покращення проїзду. Виконується ямковий ремонт гарячим асфальтобетоном та пневмоструменевим методом. Також планується й укріплюється узбіччя.

Нагадаємо, в результаті бойових дій на території Чернігівської області пошкоджено покриття на 680 км доріг і 25 мостів.

Після деокупації області з квітня дорожники активно працюють над відновленням автомобільних сполучень. Майже половиною зруйнованих мостів уже забезпечено проїзд за допомогою будівництва тимчасових об’їздів. Водночас проводять аварійні роботи на покритті автомобільних доріг. Першочергова увага – дорогам міжнародного, національного та регіонального значення. Поступово переходять і на дороги територіального значення, де через обірвані по області транспортні сполучення зараз суттєво збільшується транспортний потік.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button