Рецепти гурманів: неймовірно смачнючий шашлик
Весна – чудовий період, коли можна вийти в ліс та посидіти біля вогнища, готуючи смачні шашлики. На смак страви впливає багато чинників, але головний – маринад. Тож пропонуємо рецепт, завдяки якому м’ясо буде ніжним, соковитим та ароматним.
Поради щодо приготування:
Залежно від виду м’яса, його потрібно нарізати по-різному: свинину можна нарізати досить великими шматками, тоді як яловичину та баранину краще меншими;
маринувати шашлик ліпше в скляному, керамічному або емальованому посуді;
цибулю і трави для маринаду рекомендується добре пом’яти руками, щоб вони дали сік;
замариноване м’ясо потрібно накрити і поставити зверху вантаж;
час для маринування шашлику залежить від виду маринаду, але зазвичай це від 2 до 6 годин.
Маринад на основі цибулі та помідорів для шашлику
Цей маринад підійде для будь-якого сорту м’яса, навіть жирного. Час маринування – 6-10 годин.
Один великий помідор натріть на крупній тертці, ще два поріжте дрібними кубиками. Одну велику цибулину також натріть, а дві дрібно порубайте. В овочеву масу додайте 3-4 подрібнених зубчики часнику, сіль і перець за смаком, також можна додати ароматної зелені, наприклад, петрушки, кінзи або базиліку.
У глибоку миску покладіть кілограм нарізаного м’яса, залийте його склянкою води і додайте цибулево-томатну суміш.
Експрес-рецепт для маринаду
Якщо ж ви вирішили поїхати на пікнік спонтанно і у вас немає 6-8 годин для маринування м’яса, не варто одразу вдаватися до «важкої артилерії» і замочувати м’ясо в майонезі чи оцті. Таким маринадом ви тільки зіпсуєте шашлик.
До нарізаного м’яса додайте потерту цибулю, сіль, перець та інші спеції за смаком. І залийте м’ясо мінеральною водою. За півгодини можете сміливо приступати до смаження.
Смачного!