Суспільство

Режисер-постановник чернігівського драмтеатру отримала орден «Берегиня України» (Фото)

Нещодавно в Києві в Будинку прийомів уряду відбувся заключний захід Міжнародного проекту «Я – Українка!», започаткований минулого року Українським інформаційно-видавничим центром «Галактика».

На урочистому зібранні фундаторів та учасників проекту були відзначені кращі представниці прекрасної статі України, яким вручали подяки та почесні нагороди.

Запросили на цей Всеукраїнський захід і режисера-постановника чернігівського облмуздрамтеатру, заслуженого діяча мистецтв України Віру Тимченко, яка представляла театральне жіноцтво Чернігівщини на цьому престижному форумі. Під час урочистостей шановній Вірі Андріївні було вручено громадську відзнаку – Почесний орден «Берегиня України».

Головною метою цього патріотичного проекту була розповідь про жінок, які поєднали наполегливу працю і любов до України для блага та розквіту нації, які возвеличують країну, множать її здобутки, вражають шляхетністю і милосердям. Невід’ємною частиною проекту є випуск книги «Я – Українка», на сторінках якої містяться розповіді про долі невтомних, мудрих, талановитих українок, які досягли значних успіхів у різноманітних галузях професійної діяльності.

Одна зі сторінок цього фундаментального видання присвячена творчому портрету заслуженого діяча мистецтв України Віри Тимченко, яка близько 40 років свого життя присвятила українському театру.

А нещодавно вийшла з друку ще одна книга «Українці – великий європейський народ», випущена зусиллями Української конфедерації журналістів з нагоди 10-ї річниці Всеукраїнської програми «Україна. Європа. Світ. Золотий фонд нації». Тут у розділі «Театральна родина» стаття під назвою «Шляхетна справа запалює серця глядачів» розповідає про творчі здобутки заслуженого діяча мистецтв України Віри Тимченко, режисера-постановника Чернігівського обласного академічного українського музично-драматичного театру імені Т.Г.Шевченка.

«Шевченківці» щиро вітають з почесною нагородою шановну Віру Андріївну, яка гідно презентує Чернігово-Сіверський край, свій рідний театр у добірному товаристві особистостей інтелектуально-культурної еліти країни. Зичимо невичерпної енергії і творчого натхнення, плідної праці і нових здобутків на благо українського народу.

 Раїса Міненко, керівник літературно-драматургічної частини театру

Читайте новини ЧЕline у Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button